Klaske Ferwerda brengt nieuwe cd uit · Foto('s): Tjitske Uitterdijk
  Tjitske Uitterdijk

Klaske Ferwerda brengt nieuwe cd uit

maandag 18 november 2019

Leafde foar muzyk, zo heet de nieuwe cd van zangeres Klaske Ferwerda (58) uit Ee. Op de cd staan haar favoriete nummers die ze samen met muziekvrienden heeft gemaakt. Zelf omschrijft Klaske de stijl als: folk, country en ‘in bytsje’ pop.

Het heeft bijna veertien jaar geduurd voordat Klaske een nieuwe cd uitbracht. Haar vorige album heette ‘My mothers bike’. ,,Ús mem is dernei ferstoarn. Sy hat alle nûmers noch wol heard. Mem wie myn grutste fan en ik bin bliid dat myn âlders ús mei muzyk grutbrocht ha.’’ Hoewel het een tijdje stil is geweest rondom Klaske Ferwerda, is de liefde voor muziek altijd gebleven. Ook in slechte tijden sleepte de muziek haar erdoorheen. ,,Ik fyn it hearlik om te sjongen. It jout my hâldfêst yn it libben en it ferbynt ús mei elkoar. En it is prachtich dat it ek noch yn ús eigen studio kin.’’ Het bedenken van een naam voor de nieuwe cd was dan ook niet zo moeilijk. Willem Wâldpyk kondigde haar ooit aan als de vrouw met ‘Leafde foar muzyk’ en het programma dat zij al jaren wekelijks presenteert op RTV NOF heeft dezelfde naam gekregen.

Kees Plat
Bijzonder is dat Klaske op haar nieuwe cd een nummer zingt met niemand minder dan Kees Plat, bekend van de Tribute To The Cats Band. Verder werkt ze samen met artiesten als Sarah Smith, Ellen van der Veer en Folkert-Hans Tolsma. De arrangementen zijn gemaakt door Peter van der Zwaag die tevens de vaste pianist van Willeke Alberti is. Naast Engelstalige covers staan er ook twee Friestalige liedjes op de cd, namelijk ‘Catch the wind’ van Donovan (Wer grip op ‘e wyn) en ‘Four strong winds’ van Ian Tyson (Al dyn stoarmen). De Friese teksten zijn gemaakt door Bertus Klazinga.

Livesessie: 24 november
De nieuwe cd van Klaske Ferwerda is te bestellen via de Dream Project Studios in Ee. Daar wordt op 24 november ook weer een livesessie georganiseerd. Deze vernieuwde livesessies vinden voortaan elke laatste zondagmiddag van de maand plaats, vanaf 15.15 uur. Iedereen is welkom. Op die zondagmiddag treedt troubadour Adri de Boer op samen met gastartiest Ype Zaal uit Ee. ,, Op dizze manier wolle wy ek graach in poadium biede foar jong talint’’, vertelt Klaske. Zelf treedt ze deze middag op met haar broer Klaas Steegstra – bekend van het duo Timeless – in samenwerking met Foeke Bruinja op de mondharmonica.

CD-presentatie
De presentatie van Klaske haar nieuwe cd vindt plaats op zondagmiddag 22 december in Ee. Ook die middag worden er artiesten uitgenodigd en een aantal extra kerstnummers zullen niet ontbreken in haar repertoire. Het is de bedoeling dat er na deze cd ook nog een tweede deel komt. Maar Klaske haar grootste wens is om nog eens samen met muziekliefhebbers een nieuwe band te beginnen die volledig gericht is op Americana muziek. ,,As der muzikanten binne dy ’t dat ek graach wolle, dan kinne se kontakt mei my opnimme. Wa wit wat der noch ris fan komt…’’

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?