VV Kollum hard onderuit bij Veenhuizen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VV Kollum hard onderuit bij Veenhuizen

zaterdag 03 november 2018

Daar waar VV Kollum aan het begin van de competitie als titelkandidaat werd bestempeld, zal de ploeg na de nederlaag in en tegen Veenhuizen een pas op de plaats moeten nemen. Met een 3-0 zege blijft Veenhuizen in het spoor van Leovardia.

Nadat de laatste weken het Kollumer middenveld te vaak werd overgeslagen had Ron de Boer voor de wedstrijd tegen Veenhuizen besloten om het middenveld te versterken en met twee spitsen te gaan spelen. Met een versterkt middenveld wilde de trainer trachten weer de baas op het middenveld te worden en zo de spitsen weer gemakkelijker in stelling te brengen. In de eerste tien minuten leek de tactiek Kollum goed uit te pakken, op aangeven van Joop Pynacker kon Gerard van Zonneveld met een strak schot voor het eerst doelman Haanstra testen, echter had de sluitpost geen moeite met de inzet. Slecht uitverdedigen van Haanstra bracht Pynacker in stelling, maar ook deze mogelijkheid werd niet benut.

Aan de andere kant moest Andries Dijkstra optreden bij een geplaatst schot van Albert Moes. De thuisploeg kreeg gaandeweg steeds meer grip op de wedstrijd en was wat Kollum graag wilde de betere ploeg op het middenveld. Vooral rechterspits Coen Schmid kreeg teveel ruimte om met zijn acties gevaarlijk te worden, met een geplaatst schot moest Dijkstra opnieuw handelend optreden. De beste mogelijkheid om de score te openen was er voor de spits van Veenhuizen, die als eindstation voor een leeg doel de bal alsnog naast wist te schieten. De Kollumer konden hier weinig tegen over stellen, halverwege eindigde een goed lopende aanval eindelijk weer eens tot een kans. Van ruim twintig meter mocht Wiebe Postma uithalen, maar zijn schot had niet de juiste richting en verdween in de handen van Haanstra.

Nadat de altijd hardwerkende Henco Bijlsma met een prima correctie op Brian Giezen een kans wist te pareren, kwam na een klein half de openingstreffer. Na een corner van Ruben Merkus wist Wiebe Postma de bal bij de tweede paal richting het doel te koppen en gaf Marinus Hoekstra het laatste tikje. Op aangeven van de grensrechter keurde scheidsrechter Jansen de goal af wegens buitenspel, naderhand was ook bij de Kollumer aanhang twijfel of dit wel of niet terecht was. Uit de tegenaanval kwam Veenhuizen dan wel aan de goal toe. Sjoert Giezen was de verdediging te slim af en mocht alleen op Dijkstra afgaan, via de binnenkant van de paal zette hij zijn team op voorsprong. De thuisploeg was op dat ogenblik de betere ploeg en dit resulteerde dan ook nog voor rust in de score. Geheel vrijstaand mocht Coen Schmid de bal aannemen en met een simpele beweging zette hij zichzelf vrij om met precisie de bal in de kruising te schieten. Net voor rust kreeg Ruben Merkus nog een mogelijkheid, zijn vrije trap beland echter in de handen van Haanstra.

In de rust bleef Wiebe Postma achter en werd zijn vervanger Benjamin Zondervan en werd het vertrouwde systeem van drie spitsen hersteld. Ruben Merkus nam de plaats van Postma over in de verdediging. Om tot een snelle tegentreffer te komen zette Kollum direct wel aan, maar wist het de verdediging van Veenhuizen niet echt lastig te maken. Het eerste gevaar was er van de thuisploeg, met een stift trachtte Maarten Duin Dijkstra te verschalken, maar wist hij prima de bal over zijn doel te tikken.

Op het middenveld kregen Roman Doelkamiden Arne Jan de Boer geen grip en werden met regelmaat overgeslagen. Veenhuizen geloofde het wel en namen geen risico’s meer, de bal kon rustig worden rondgespeeld. De wil bij Kollum was er wel, maar ontbreekt het de ploeg in zelfvertrouwen. Een kleine opleving was er halverwege de tweede helft en kreeg Gerard van Zonneveld een tweetal klein kansjes, maar ook nu bleef het bij kansjes. De wedstrijd was gespeeld en was het wachten op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jansen. In de laatste minuut werd de score door Veenhuizen nog uitgebreid nadat een goedlopende aanval eindigde bij Brian Giezen die met een strak schot de eindstand op 3-0 bepaalde.

Voor volgende week staat er een inhaal/beker ronde op het programma. Voor komende donderdag staat er voor Kollum op het eigen complex een oefenwedstrijd gepland tegen SC Veenwouden. De aanvang is om 20.00 uur.

(C) Verslag: André van der Meulen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00