Korenfestival Burgum gaat niet door; herkansing volgt

Vrijdag 06-10-2017
BURGUM - In het centrum van Burgum zou morgen, zaterdag 7 oktober, een gezellig Korenfestival plaatsvinden met maar liefst tien koren op vier podia. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten: de instrumenten en apparatuur van de koren is niet bestand tegen de hoeveelheid regen die wordt voorspeld.

Daarom heeft de organiserende Burgumer Aktiviteiten Kommisje (BAK) besloten het muzikale feest voor morgen af te lassen. ,,Maar we verheugen ons natuurlijk al weken op dit festijn en willen het dan ook zeker niet definitief aan onze neus, en die van alle bezoekers, voorbij laten gaan.”

De BAK is dan ook alweer druk bezig een nieuwe datum te plannen. ,,Waarschijnlijk vindt het Korenfestival over twee of drie weken plaats, we zijn nu druk bezig om ervoor te zorgen dat we dan honderd procent zekerheid hebben; een slechtweervoorziening is dan ook alles wat nog ontbreekt. Het enthousiasme, zowel bij ons als bij de koren, zit er nog flink in. Onze mooie Korendag wordt dus niet definitief afgelast, maar wel een paar weken opgeschoven!”

Een gezellig Korenfestival met tien koren op vier podia én een slechtweervoorziening: een evenement om niet te missen. ,,Wij houden iedereen op de hoogte van de nieuwe datum. Tot die tijd: houdt de stemming erin en houdt de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer goed in de gaten.”

terug naar overzicht
Korenfestival Burgum gaat niet door
© Foto's: Eigen foto's

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie