Korfbalvereniging Garyp verbijsterd door dichte kantine op wedstrijddagen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Korfbalvereniging Garyp verbijsterd door dichte kantine op wedstrijddagen

vrijdag 15 oktober 2021

GARYP – Het zaalseizoen van korfbalvereniging Quick’21/V&V uit Garyp staat voor de deur maar de kantine van sporthal de Nije Westermar in Burgum blijft ’s avonds tijdens wedstrijddagen voorlopig dicht. Binnen de kaders van een eerder gesloten convenant en de plaatselijke APV blijkt geen structurele ruimte voor sluitingstijden later dan 19.00 uur. Terwijl daar in eerste instantie wel vanuit werd gegaan.

Voetbalvereniging FC Burgum heeft de kantine in handen en daarbij is binnen de huidige omstandigheden geen ruimte voor permanente avondopening. Met name ook omdat er met veel vrijwilligers wordt gewerkt. Daar komt bij dat de de voetbalclub voor haar exploitatie niet afhankelijk is van langere openingstijden. De korfbalvereniging is verbijsterd en zegt dat er duidelijke afspraken liggen om ’s avonds tijdens wedstrijddagen wel gebruik te kunnen maken van de kantine.

Binnen de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel was donderdagavond in Burgum veel discussie over het beheer van de kantine en het eerder in gang gezette convenant. Bedoeld om zoveel mogelijk sportverenigingen gebruik te laten maken van de kantine, in samenspraak met de lokale horeca. Met die restrictie dat het eerst om een pilot zou gaan van een jaar. Door een aangenomen motie van CDA, FNP en Christen Unie kan het college nu weer terug naar de tekentafel. Om het voorstel van een vernieuwd convenant tijdens de raadsvergadering van eind november te laten beoordelen. Tot die tijd blijft de kantine van de Nije Westermar voor spelers van Quick’21/V&V op wedstrijddagen na 19.00 uur gesloten.

In 2017 was de fatale brand waarbij de oude Westermar sporthal afbrandde. Daarvoor werd de kantine door een commerciële partij gerund waardoor de latere openingstijden geen issue waren en onder andere de korfbalvereniging uit Garyp daar op herfst- en winteravonden volop gebruik van kon maken.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio