Krachtmeting tussen SC Veenwouden en ‘t Fean ’58 · Foto('s):

Krachtmeting tussen SC Veenwouden en ‘t Fean ’58

donderdag 21 november 2019

Na een weekje rust mag SC Veenwouden aanstaande zaterdag eindelijk weer het veld in. De tegenstander is ’t Fean ’58, dat afgelopen bekerweekend knap wist te winnen van zondag eersteklasser VV Heerenveen. SC Veenwouden kan zich daarom op gaan maken voor een stevig voetbalgevecht.

Twee weken geleden wist SC Veenwouden 3 punten mee te nemen uit Nijland. Een zwaarbevochten overwinning. Het team van trainer Anton van Zwol verzuimde de wedstrijd na 5 minuten al in het slot te gooien. Nadat halverwege de eerste helft dan toch de 0-1 voorsprong werd gemaakt door Sybrand de Graaf, kon SC Veenwouden niet doordrukken. De kansen waren er wel, maar ze werden niet benut. Voor hetzelfde geld had VV Nijland de Feanwâldsters ook nog pijn kunnen doen. Maar dat bleef gelukkig uit en werd er net als vorig jaar een terechte, maar ook moeizame 0-1 overwinning geboekt. Hierdoor kon SC Veenwouden een mooie stap zetten naar een vierde plak op de tussentijdse ranglijst.

Voor de winterstop staan er nu nog 4 wedstrijden op het programma. Na de thuiswedstrijd tegen ’t Fean, volgen een uitwedstrijd tegen VV Kollum, een thuiswedstrijd tegen SV Marum en tenslotte het slotspektakel van dit kalenderjaar uit tegen VV Hardegarijp. Wat dat betreft kan SC Veenwouden zich opmaken voor een moeilijke reeks, waarbij er hard gewerkt zal moeten worden voor de punten. De onderlinge verschillen zijn klein.

’t Fean ’58 staat in de middenmoot op een zevende plek na 8 wedstrijden. Het team van de na dit jaar vertrekkende oefenmeester Mark Bosma weet ook onder lastige omstandigheden hun wedstrijden te winnen. In de laatste competitie werd met thuis met 4-1 gewonnen van SC Stiens. ’t Fean ’58 speelde vanaf de 39ste minuut met 10 man. Op dat moment stond het nog 0-0. Dat zegt iets over het karakter en de vechtlust van ’t Fean ’58. Het scorend vermogen komt vooral van Erwin Tabak en Jens Hamstra.

SC Veenwouden is gewaarschuwd. Het zal geen eenvoudige wedstrijd gaan worden. Desondanks spreken de statistieken niet in het nadeel van SC Veenwouden. Vorige jaar werd er 1-1 gelijk gespeeld. De jaren daarvoor werd er in de thuiswedstrijden vooral gewonnen. Bij winst kan SC Veenwouden goede zaken blijven doen in het klassement. Scheidsrechter van dienst is Vincent Buitenhuis uit Rouveen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Kemphaan in Feanwâlden. Pupil van de Week is Germ Rijpma en onze wedstrijdsponsoren zijn RANO Projektafbouw bv uit Noardburgum en Wijngaarden Steigerbouw & Verhuur uit Burgum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00