VIDEO: Krachtpatserij op zondag Admiraliteitsdagen: Highland games en vrachtwagen trekken

Zondag 08-09-2019
DOKKUM - Krachten stonden centraal op de zondagmiddag van de Admiraliteitsdagen. Op De Helling vonden Higland Games en vrachtwagen trekken plaats. Ook de deelnemers van de Elfstedentocht Fiat500 kwamen langs in Dokkum. 

Highland games zijn een beproefd concept: een hele reeks aan spellen waarbij uithoudingsvermogen, tactiek en kracht van pas komen. Voor het eerst vond er in Dokkum ook zo’n competitie plaats. Wout Zijlstra, alom bekend als ‘sterke man’, leidde het gebeuren in goede banen. Onderdeel was het vrachtwagen trekken. Bij de mannen werd in twee klassen gestreden.

Tegelijkertijd was er op De Helling ook het Fries kampioenschap vrachtwagen-trekken. De mannen waren verdeeld in twee klassen. Winnaar tot 105 kilo was oud-fierljepper Bart Helmholt met een tijd van rond de 32 seconden. Boven de 105 kilo was de winnaar Arno Jousma met een tijd van 28,87. Er streden zes vrouwen om de titel. Drie uit Friesland en de anderen van buiten de provincie.

Ook kracht, maar dan op een andere manier: de pk’s van de Fiat500’s die Dokkum aandeden. Dit bonte gezelschap deed zondag de Elfstedentocht en kwam rond 14 uur langs op de Oostersingel.

Voor de rest was er op de Breedstraat zoals ieder jaar de Brocantemarkt. Op de Markt traden My Old Suitcase, Beneden Peil, Daniël Metz en publieksfavoriet Lytse Hille nog op.

Later meer foto’s

Bekijk hieronder de videoreportage:

 

 

 

 terug naar overzicht
Vrachtwagen trekken op de HellingArno Louwsma winnaar categorie boven 105 kilo
© Foto's: RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie