Kun je zelf een achteruitkijkspiegel van een auto vervangen?

Donderdag 13-02-2020
DOKKUM - Een achteruitkijkspiegel is natuurlijk hartstikke belangrijk in een auto. Je gebruikt het als chauffeur zodat je kunt zien wat er aan de zijkanten en achter de auto gebeurt terwijl je jouw hoofd niet hoeft te draaien. Het is dan ook van belang dat de spiegel goed zicht biedt. Dit is niet altijd het geval. Dan is het tijd om een nieuwe achteruitkijkspiegel aan te schaffen op de site van www.besteonderdelen.nl

Er zijn meerdere factoren waaruit kan blijken dat het tijd is voor een nieuwe spiegel. Zo kan het reflecterende component kapot zijn. Dit wordt duidelijk doordat de coating van de zijspiegel donker geworden is. Bovendien kan de coating gebrokkeld zijn waardoor er zwarte stukken zijn gevormd op het glas. Een ander symptoom van dit defect is dat je objecten minder duidelijk ziet in de spiegel.

Niet is het enige probleem dat een spiegel in een auto kan hebben. Als een spiegel is uitgerust met elektrische verwarming dan kan dit ook een defect opleveren. Er kan dan een breuk in het elektrisch circuit zitten waardoor er ijs vormt op de spiegels in de winter dat niet wegsmelt. Tevens kunnen de spiegels aan de buitenkant beslaan wat ervoor zorgt dat je ze met de hand moet schoonmaken.

Als jij hinder hebt van zo’n defect dan kun je dus een nieuw achteruitkijkspiegel aanschaffen. Nadat je dit nieuwe exemplaar hebt ontvangen kun je ervoor kiezen om het te laten installeren door een garage of een monteur, maar eigenlijk zou je dit ook zelf kunnen doen. Hoe moeilijk dit is hangt af van diverse factoren, zoals het model en het bouwjaar. Alsnog kun je er zeker voor kiezen om de vervanging zelf uit te voeren. Aangeraden wordt dit niet. Dit komt net name doordat spiegels heel makkelijk beschadigd raken tijdens het vervangen. Hierdoor is het eigenlijk beter om iemand die gespecialiseerd is in dit gebied het te laten doen. Het zal dan meer kosten, maar je weet 100 procent zeker dat de vervanging goed uitgevoerd wordt.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie