KV de Granaet redt het wederom niet tegen Noordenveld

Zondag 10-02-2019
RODEN - Zaterdag 9 februari moest KV de Granaet in Sporthal de Hullen optreden tegen Noordenveld. Vooraf stond deze wedstrijd in het teken van aansluiten of afhaken in de tweede klasse B. Helaas voor het vlaggenschip van de club uit Dokkum bleven de punten in Roden. In een fysieke strijd wisten de Dokkumers nog tot 1 punt te naderen, maar daar bleef het bij.

Eindstand 19-18. Voorafgaand aan beide eerste teams waren het beide reserve teams die het tegen elkaar opnamen. In een spannende wedstrijd waarin het stuivertje wisselen was voor de winst leek Noordenveld 2 er met de winst vandoor te gaan, dat er uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord stond was te danken aan een goede slotfase waarin Karsten Ettema een punt redde voor de gasten uit Dokkum. Het werd 21-21.

Met 10 punten uit 8 wedstrijden stonden zowel Noordenveld als KV de Granaet op een gedeelde derde plaats. Bij winst lonkt de tweede plaats, maar verlies betekent een 5e plaats op de ranglijst en afhaken voor de bovenste plaatsen. Met deze informatie in het achterhoofd werd er begonnen aan de wedstrijd waarin Noordenveld meteen het initiatief wist te pakken. Voor rust werd er slordig gespeeld aan Dokkumer zijde, in plaats van rustig onder de druk van de thuisspelende ploeg uit te korfballen werd er veel te gehaast gespeeld en liep de Granaet achter de feiten aan. In de eerste helft kwam de Granaet nog op een 6-5 stand, maar hierna liep Noordenveld voor rust nog uit naar een 11-7 voorsprong.

De tweede helft gaf wel een iets ander spelbeeld, maar de stand bleef in het voordeel van Noordenveld. De Granaet ging in de achtervolging en met een aantal wissels probeerden zij nog het tij te keren. Op het moment dat de ploeg uit Roden op 19-13 de winst binnen leek te hebben begon de Granaet sterker te spelen en alles op alles te zetten. Uiteindelijk kwam het fluitsignaal van de strikt fluitende heer Schuitema net te vroeg en bleef de stand steken op 19-18 in het voordeel van Noordenveld.

Aan de Granaet is het nu zaak om de energie en het spel van de laatste minuten mee te nemen naar de komende weken. Volgende week wordt er om 20:15 in de thuishal gespeeld tegen V&V uit Garyp, een lastige tegenstander voor de Dokkumers. Na de verloren thuiswedstrijd heeft de Granaet voor eigen publiek nog wat recht te zetten en de thuisclub zal er dan ook alles aan doen om het publiek te vermaken.

terug naar overzicht

© Foto's: KV de Granaet


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie