KV Veenwouden pakt eerste competitiepunt · Foto('s):

KV Veenwouden pakt eerste competitiepunt

zondag 21 april 2019

Afgelopen zaterdag 20 april speelde KV Veenwouden de eerste wedstrijd weer op het veld. Dit keer mocht de ploeg uit Veenwouden aantreden tegen Noveas uit Steenwijk. Waar er in het najaar nog nipt met 12-11 werd verloren van de ploeg uit Steenwijk, waren de korfballers uit Veenwouden er nu op gebrand om de punten thuis te houden. Mede gezien de sterke laatste zaalwedstrijd van Veenwouden werd dit niet voor onmogelijk gehouden.

Veenwouden begon sterk aan de wedstrijd. Al redelijk snel stond de 1-0 op het scorebord. Enigszins onverwacht, was dit de stand die zo’n 20 minuten later nog steeds op het scorebord stond. Beide ploegen kregen kansen, maar dezen werden niet benut. Middels een afstandsschot wist Veenwouden de voorsprong uiteindelijk uit te breiden naar 2-0. Hierop volgde al snel reactie van Noveas, de ploeg wist in korte tijd drie keer achter elkaar te scoren. Dit zorgde ervoor dat Veenwouden met een 2-3 achterstand de rust in ging.

Na rust wist Veenwouden deze achterstand snel weer recht te trekken, het werd 3-3. Gedurende de tweede helft kwamen beide ploegen echter ook maar moeizaam tot scoren. Het verschil tussen beide scores bleef steeds maximaal een punt, wat leidde tot spannende slotminuten. Waar Veenwouden in de laatste minuten nog op voorsprong wist te komen tot 7-6, moest uiteindelijk toch werden toegekeken hoe Noveas net voor het laatste fluitsignaal weer op gelijke hoogte wist te komen. Scheidsrechter Hettinga floot de wedstrijd af bij een eindstand van 7-7.

Hoewel er meer in had gezeten voor Veenwouden, is de ploeg toch erg blij met het eerste punt in de competitie. De korfballers van Veenwouden bedanken al het aanwezige publiek en heten jullie graag welkom bij de volgende wedstrijden. De volgende wedstrijd van KV Veenwouden is op 11 mei om 15.30 in Surhuisterveen.

Doelpunten KV Veenwouden: Meindert Tangerman 4, Anna Tadema 2 en Riemkje Keizer 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00