KV Veenwouden verliest van koploper · Foto('s):

KV Veenwouden verliest van koploper

zondag 24 maart 2019

De korfballers van Veenwouden mochten het op zaterdag 23 maart opnemen tegen de korfballers uit Spannum in sporthal de Greidhoeke, te Easterein. De Spannummers bezitten op dit moment de koppositie. In te thuiswedstrijd tegen de Spannummers lieten de blauwwithemden zich in de beginfase van de wedstrijd overdonderen, waardoor er toen al een onoverbrugbare achterstand ontstond. Veenwouden kwam te laat op gang en verloor de wedstrijd met 13-25.

Het devies van coach Daniël Keizer was voorafgaand de wedstrijd dan ook om dat niet weer te laten gebeuren. Er moest scherp begonnen worden en Veenwouden moest in de aanval de rust bewaren.

Na het startsignaal van de scheidsrechter Kortstra schoot Spannum uit de startblokken en wist een 2-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Veenwouden had hier echter goed antwoord op en kwam terug tot een gelijke stand van 3-3. Veenwouden wist goed partij te bieden tegen de gretige Spannumers, maar kon een achterstand in de rust niet voorkomen: 11-6.

In de rust sprak coach Daniël Keizer uit tevreden te zijn met het huidige spel en benadrukte dit door te zetten. Hij waarschuwde echter ook voor de eerste minuten na rust: Spannum zou gretig zijn en volop gaan aanzetten. Dit was ook waar, Spannum schoot uit de startblokken en wist de stand snel naar 17-6 te brengen. Pas daarna kon Veenwouden weer wat terug doen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een stand van 24-10.

Veenwouden liet goed spel zien en kon met opgeheven huiswaarts keren. Het goede spel biedt perspectief voor de volgende, en tevens laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Op 30 maart wordt thuis gespeeld in sporthal de Hoantserid tegen Zunobri. Veenwouden wil in deze laatste wedstrijd de punten in eigen huis houden en kan daarbij alle support gebruiken!

Doelpuntenmakers: Ellard Hoekstra en Agnes de Boer elk 2, Johannes de Boer, Anne Dirk Hietkamp, Anna Tadema, Nienke van Breeden, Erwin van den Broek en Han Vastenhoud elk 1.

©Verslag: Agnes de Boer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00