KV Veenwouden weet goed begin niet door te zetten · Foto('s): KV Veenwouden
  KV Veenwouden

KV Veenwouden weet goed begin niet door te zetten

zondag 09 december 2018

Zaterdag 8 december zou KV Veenwouden haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen onder leiding van scheidsrechter D. Koning spelen, op het programma stond Deinum. Beide partijen hadden de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen geen punten weten te behalen, dus zowel de spelers van Veenwouden als die van Deinum wilden deze wedstrijd maar al te graag punten halen.

De ploeg van Daniel Keizer begon scherp aan de wedstrijd en wist aanvallend goede kansen te creëren, na enkele minuten wist Ellard Hoekstra middels een mooi afstandsschot de 2-0 op het scorebord te krijgen. Ook de verdediging van de thuisploeg wist het de spelers van Deinum erg lastig te maken. Dit leidde ertoe dat het scorebord al snel op 6-3 in het voordeel van Veenwouden stond. Na het begin van de eerste helft wist Deinum de korf echter steeds vaker te vinden en wist de thuisploeg zich even geen raad meer met het goed verdedigende Deinum. Dit resulteerde erin dat de beide ploegen de kleedkamers in gingen met een ruststand van 7-12.

In de pauze gaf coach Daniël Keizer aan dat de verdediging scherper moest gaan verdedigen, wilden we het de uitploeg lastiger maken. Aanvallend moesten we het spel wat we de eerste 20 minuten lieten zien voortzetten. De tweede helft wisten beide ploegen mooi spel te laten zien en kwamen van beide kanten verscheidene doelpunten. De thuisploeg wist nog mooie kansen af te ronden, maar het lukte hen niet de punten in Veenwouden te houden. De eindstand van deze wedstrijd was dan ook 12-23 in het voordeel van Deinum. Volgende week zal KV Veenwouden het om 17:20 uur in Damwâld het opnemen tegen de nummer 5 in de competitie: WIK’34.

Doelpunten: Meindert Tangerman 3, Anna Tadema, Ellard Hoekstra en Anne Dirk Hietkamp 2, Erwin van der Broek, Nienke van Breeden en Thiadmar Sijens allen 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00