Laatste nieuwjaarsreceptie Kollumerland c.a.

Dinsdag 02-01-2018
KOLLUM - Dinsdagavond was het gemeentehuis te Kollum voor de laatste keer het toneel van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Aanwezigen begonnen onder het genot van een hapje en een drankje zo het nieuwe jaar. Vanaf 1 januari 2019 houdt de gemeente Kollumerland c.a. op te bestaan. Nog één keer mocht het college tijdens de nieuwjaarsreceptie van Kollumerland c.a. de hand van het publiek schudden.

Burgemeester Bilker had in zijn speech veel aandacht voor dit laatste jaar van Kollumerland c.a. De nestor/vicevoorzitter van de gemeenteraad Wieger Rekker hield aansluitend een toespraak. De muzikale noot werd verzorgd door Nancy and the Sinatras. Na de opening bood het informele gedeelte van de avond ruimte om andere inwoners te ontmoeten en het nieuwe jaar op een gezellige manier in te luiden.

Expositie van vrijetijdskunstenaar Petra Duursma uit Munnekezijl

Het is traditie dat tijdens de nieuwjaarsreceptie een nieuwe expositie wordt geopend. Dit jaar is Petra Duursma gevraagd een deel van haar werk te laten zien. Na afloop van het officiële gedeelte opende burgemeester Bearn Bilker de expositie. Petra Duursma-Kooistra noemt haarzelf‘vrijetijdskunstenaar’. Ze is in 1972 geboren in Oldekerk in het Groningse Westerkwartier. Vanaf 2012 woont ze in Munnekezijl.

Tekenen speelt al van kinds af aan een grote rol in haar leven. Ze koos tekenen dan ook als examenvak op de MAVO. Na het Voortgezet Onderwijsmoest ze een beslissing nemen voor het volgen van een vervolgstudie. Kon ze van het beroep ‘kunstenaar’ leven? Ze dacht op dat moment dat een carrière als kunstenaar nog niet voor haar was weggelegd. Ze koos daarom voor een vak waar ook veel creativiteit bij nodig is:een carrière als hairstylist. Aspecten zoals goed waarnemen, creativiteit en de grenzen willen verleggen spelen ook hierin een belangrijke rol.

In haar vrije tijd ontwikkelde zij zich verder met het tekenen en schilderen. Een zoektocht naar techniek en uitstraling blijft een uitdaging. De onderwerpen van haar kunstwerken tot nu toe zijn landschappen, dieren en portretten. Ze maakt gebruik van diverse middelen. Op papier zijn dat houtskool, potlood, kleurpotlood, pastelkrijt en aquarel. Op canvasacrylverf en papier snippers. De expositie toont haar doorgelopen ontwikkelingsgang.

Expositie bezichtigen?
De expositie is te bezichtigen vanaf 3 januari tot en met 16 februari 2018, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

terug naar overzicht
Laatste Nieuwjaarsreceptie 2018  Kollumerland c.a.Laatste Nieuwjaarsreceptie 2018  Kollumerland c.a.Meer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie