Lac Frisia te sterk voor Friese Boys

Zaterdag 07-09-2019
LEEUWARDEN - In de tweede ronde van de beker reisde Friese Boys naar Leeuwarden om daar tegen LAC Frisia te spelen. Het werd een dikke nederlaag voor Friese Boys: 5-1.

De eerste kans was voor Frisia maar doelman Jelmer Bloem stopte het schot van Dennis Elzinga. Een vrije trap van Jan Dirk Faber werd eveneens een prooi voor Bloem. Het was Friese Boys dat daarna de leiding nam. Na een foute pass bij Frisia knalde Erik Hilboezen de bal achter thuisclub-doelman Albert Kobus, 0-1.

Nadat Jordy Hoekema over kopte na een hoekschop werd het even later gelijk door een goal van Dennis Elzinga, 1-1. Namens Friese Boys ging een schot van Pieter van der Zwaag naast het Frisia-doel. Een doelpunt van Frisia werd wegens buitenspel afgekeurd maar de thuisclub nam op slag van rust toch de leiding door een treffer van Jordy Hoekema, 2-1.

Nadat Jelmer Bloem een inzet van Jordy Hoekema had gestopt werd het na de thee 3-1. Op aangeven van Patrick Hoving scoorde Jordy Hoekema nu wel , 3-1. Jelmer Bloem stopte schoten van Dennis Elzinga en Patrick Hoving waarna Frisia in de slotfase uitliep. Het was invaller Abdelkarim Hazimi die met twee goals de eindstand op het scorebord zette, 5-1.

terug naar overzicht
Lac Frisia te sterk voor Friese Boys
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie