Landal Esonstad biedt volop leuke winteractiviteiten

Zaterdag 21-12-2019
OOSTMAHORN - Na een succesvolle sinterklaasintocht is Landal Esonstad klaar voor de feestdagen. Het park vlakbij Anjum is omgetoverd tot een winterparadijs met prachtig verlichte kerstdecoraties en biedt ook dit jaar weer volop leuke winteractiviteiten. De ijsbaan is geopend, het park prachtig verlicht en ook het vernieuwde indoorspeelparadijs beloofd veel winterplezier.

It giet oan

Vriesweer of niet, zoals ieder jaar is de schaatsbaan op Landal Esonstad dé plek waar het sowieso oan giet. Middenin het kleinste stadje van Friesland, op het Waeghplein, ligt de ijsbaan van het park. Een geliefde plek voor gasten, maar ook mensen uit de regio of dagtrippers zijn welkom voor een rondje op de schaats. Samen met de winterse aankleding van het park zorgt dit voor een echt winterse sfeer vol gezelligheid en vertier. Van december tot en met februari is er gelegenheid om de ijzers onder te binden en kan men genieten op het ijs.

Binnen spelen

Maar er is meer dan alleen ijsplezier op Landal Esonstad. Als de kleine Elsa en Olafs klaar zijn met schaatsen of het koud gekregen hebben kunnen ze binnen verder spelen in het indoorspeelparadijs, vlak naast de schaatsbaan. Het afgelopen jaar werd dit helemaal vernieuwd, met een nautisch thema en een heel nieuwe verdieping voor de wat oudere jeugd, met onder andere een footpool pannaveld, chillhoek en een ronde tafeltennistafel. Voor de ouders is er een horecavoorziening, maar zij kunnen natuurlijk ook meedoen met de kinderen. Voor spelen ben je immers nooit te oud.

Voor een compleet verslag met ervaringen en foto’s van het nieuwe speelparadijs lees de Review van Landal Esonstad van Parkvakanties.

Winter op de werf

De werf op Landal Esonstad is de plek voor leuke georganiseerde (kinder)activiteiten. Kinderen kunnen er onder andere Fryske dumkes (koekjes) bakken, een vogelhuisje of vuurtoren timmeren, een klompboot maken of een snoephuisje bouwen. Het entertainmentteam zorgt iedere dag voor volop activiteiten. Ook kinderfeestjes op Landal Esonstad zijn populair. Een schaatsparty bijvoorbeeld, of een poffertjesfeestje. powerkiteles, footgolf, boogschieten en vlotbouwen behoren ook tot de mogelijkheden.

Gezellige gastronomie

Wie na het schaatsen en spelen hongerig is geworden kan terecht in verschillende restaurants binnen de vesting. Zo heeft Landal Esonstad een pizzeria, een pannenkoekenrestaurant, Fish and Chips en Brasserie de Waegh aan het gelijknamige plein. Hier kunnen gasten opwarmen met een warme chocolademelk of glühwein, kiezen uit diverse soorten pannenkoeken of een Esonburger eten bij de Waegh. Het kleine Friese stadje met haar karakteristieke huizen is altijd al pittoresk, maar tijdens de winter – als kerststad – nog net dat beetje meer. Landal Esonstad biedt zo niet alleen haar gasten, maar ook de omwonenden een fijn, licht uitje tijdens de donkere dagen.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie