Leerlingen !mpulse Kollum bouwen én lanceren raketten

Vrijdag 09-11-2018
KOLLUM - Van afgelopen maandag 5 november t/m aanstaande maandag 12 november is er op !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, een bijzondere schoolweek gaande voor leerjaar 1 & 2. Het is de eerste settingweek van het schooljaar. Tijdens het onderdeel ‘setting’ op !mpulse Kollum krijgen leerlingen de ruimte om te leren vanuit hun eigen passie en interesse.

Drie maal per schooljaar staat er een settingweek op het programma. De leerlingen werken deze week in groepjes, onder begeleiding van teamleden, aan een onderwerp rond verschillende thema’s. Dit keer is het thema ‘Kunst & Techniek’, waarbij de leerlingen aan de slag gaan met het bouwen van een kunstzinnige raket of het maken van een kinetisch (bewegend) kunstwerk. Op maandag 12 november om 11.00 uur is er een feestelijke gezamenlijke afsluiting in de vorm van een settingmarkt en presenteren én lanceren de leerlingen hun raket of kunstwerk.

De setting staat bol van allerlei activiteiten: er worden o.a. workshops gegeven door eigen teamleden op het gebied van verslagtechniek, kinetische kunst, krachten, formules en grafische vormgeving. Op maandag 12 november wordt er presentatiemarkt gehouden welke wordt gevolgd door de ‘feestelijke’ lancering van de raketten die één voor één worden gelanceerd! Op dinsdag 13 november eindigt de setting met het inleveren van het eindproduct/verslag bij de betreffende vakdocenten, daarnaast zullen de leerlingen samen met hun groepje reflecteren op de settingweek.

!mpulse Kollum
!mpulse Kollum, onderdeel van OSG Piter Jelles, biedt uniek en eigentijds onderwijs aan leerlingen. Op !mpulse Kollum halen scholieren een vmbo-t, havo- of vwo-diploma met méér waarde. Gaandeweg ontdek je als scholier wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een leerlingen ontwikkelt op !mpulse Kollum zijn of haar talenten, vaardigheden en creativiteit. Het is onze ambitie om iedere leerling uit te dagen in die talenten en de ruimte daarvoor te bieden.

Voor meer informatie: www.impulsekollum.piterjelles.nl

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie