VIDEO: Leerlingen !mpulse Kollum, veilig op de fiets naar school

Woensdag 10-10-2018
KOLLUM - In het kader van de ‘Friese Fiets APK’ werd dinsdag 9  en woensdag 10 oktober de fietsen van de leerlingen !mpulse in  Kollum gecontroleerd op kleine gebreken, die konden direct gerepareerd worden door de tweewielerspecialist Luinstra fietsen. De actie gebeurde samen met Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Leerlingen met een goedgekeurde fiets ontvingen een APK-sticker. !mpulse Kollum vindt het belangrijk mee te doen aan de Friese Fiets APK, omdat bijna alle leerlingen dagelijks naar school komen op de fiets. Een veilige fiets verdient daarom alle aandacht.

,,De meeste van onze leerlingen komen elke dag op de fiets naar school. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten flink wat kilometers afleggen. Als fietser ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ’s ochtends vroeg als aan het einde van de middag donker is. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen veilig van en naar school kunnen komen en daarom werken we graag mee aan het project de ‘Friese Fiets APK”, aldus Bea Kroeze (directeur !mpulse Kollum).

De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland. Veilig Verkeer Nederland wil met de campagne bereiken dat zoveel mogelijk leerlingen in het voortgezet onderwijs op een veilige fiets van en naar school fietsen.

Er werden in totaal 211 gecontroleerd. daarbij bleek in zo’n negentig gevallen dat er een of meer gebreken aan de fiets waren. Het mankeerde in de meeste gevallen aan het ontbreken van een bel if een correct werkende verlichting. In veel gevallen kon het euvel worden verholpen door het vervangen van de batterijen. Ook werd een aantal keer geconstateerd dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan doordat er speling op het balhoofd was opgetreden.

 

© Video: Paul Achterberg/RTVNOF.nl



terug naar overzicht
Leerlingen !mpulse Kollum, veilig op de fiets naar school Leerlingen !mpulse Kollum, veilig op de fiets naar school Meer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie