LeerlingenZML De Wingerd kreeg een bijzondere gastles

Maandag 18-03-2019
DAMWÂLD - Leerlingen van ZML De Wingerd uit Damwâld deden mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. De leerlingen kregen een bijzondere gastles van de docenten (S)Cool on Wheels. Op een speelse en interactieve wijze leren én ervaren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven.

Wat is een handicap? Ben je anders met een handicap? Leef je een ander leven? Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de handicap en sport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te sporten.

Want sport is essentieel om samen te zijn, gezond te blijven en plezier te hebben. (S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport en wordt in Friesland gecoördineerd door Sport Fryslân. Deze clinics zijn financieel mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

terug naar overzicht
LeerlingenZML De Wingerd kreeg een bijzondere gastlesLeerlingenZML De Wingerd kreeg een bijzondere gastlesMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie