Leeuwarder Zwaluwen simpel voorbij SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Leeuwarder Zwaluwen simpel voorbij SC Veenwouden

zondag 02 december 2018

SC Veenwouden is er niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten in Leeuwarden tegen de Zwaluwen. De thuisclub speelde niet eens groots maar het ging wel super effectief met de kansen om. SCV-trainer Anton van Zwol, die zijn contract met een jaar verlengde, moest opnieuw puzzelen want het blessureleed houdt maar aan. SCV heeft daardoor nog niet een keer in dezelfde opstelling kunnen spelen.

Zwaluwen, dat de laatste twee duels had verloren, moest winnen om de aansluiting met de koppositie te behouden. De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al direct een aardige mogelijkheid maar Hessel Ellens schoot recht in handen van de doelman. De thuisclub kreeg na een kwartier haar eerste kans en direct was het raak. Aron Musliu begon aan de linkerkant aan een solo en mocht vanaf de rand van de zestien doeltreffend uithalen:1-0 Vijf minuten later was het al 2-0 toen Robbin Kleefstra door de defensie sneed en alleen voor de keeper geen fout maakte. Binnen het half uur werd het ook nog 3-0 toen Jeton Musliu een voorzet van Robbin Kleefstra afrondde. Drie kansen en drie treffer in een kwartier. De gasten kregen ook kansen maar Sybrand de Graaf en Stefan Jan Sijtsma schoten over en naast en Hessel Ellens miste een simpele kans vrij voor doelman Bart Wielenga. Toch zou SCV voor de rust nog iets terug doen toen Wytze Veenstra raak kopte uit een corner van Rinse Procee: 3-1.

In de 52e minuut verzuimde Veenstra om de 3-2 aan te tekenen toen hij op maat werd bediend door Rinse Procee. Doelman Wielenga wist het schot tot corner te verwerken. De thuisclub kwam in de 58e minuut op 4-1 toen Michael Grendel raak schoot vanaf de rand van het zestien meter gebied. Twee minuten later verkleinde Wytze Veenstra de achterstand tot 4-2 door raak te schieten na een corner van Rinse Procee. In de 65e minuut kreeg de thuisclub nog een vervroegd Sinterklaas kadootje van scheidsrechter Bert Volders toen Andries Hoekstra buiten de zestien meter een duwtje gaf aan Robbin Kleefstra. Het presentje, een penalty, werd in dank aangenomen door Jeton Musliu die daarmee de eindstand op 5-2 bepaalde. SCV zal wat fanatieker moeten gaan verdedigen want het krijgt veel te gemakkelijk de treffers om de oren.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00