Lezing Bijbelse Bron: Wapens tegen occultisme · Foto('s): 

Lezing Bijbelse Bron: Wapens tegen occultisme

dinsdag 03 maart 2020

Bijbelse Bron organiseert op 26 maart een lezing met het thema: Wapens tegen occultisme. Wat is occultisme en hoe je te beschermen tegen deze invloeden. Spreker: Jaap Fijnvandraat. De lezing wordt gehouden in gebouw Rehoboth, Hantummerweg 38 in Dokkum. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur tot 21.30 uur. De toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor de onkosten. Voor info www.bijbelsebron.nl.

Introductie op de lezing: Wapens tegen occultisme

‘opdat de satan op ons geen voordeel behaald. Want zijn gedachten zijn ons niet onbekend. 2 Korinthe 2:11’.

We zien in toenemende mate de werking van occulte machten in deze wereld. Daar waar God wordt uitgebannen, ziet de boze zijn kans om de leemte in te vullen. Alles is goed zolang God en Zijn Woord er maar niet aan te pas komt.

Kennen we uit Gods Woord satans gedachten en hoe hij werkt in deze wereld? De Heer Jezus noemt hem de “overste van deze wereld” (Johannes 14:30). Hebben we ons “bewapend” tegen deze overste van de wereld en kunnen we dat eigenlijk wel zelf?  Wat is zijn invloed en werk, niet alleen in deze wereld maar, helaas, ook op het Christelijk erf? Ook onder Christenen heeft bijvoorbeeld de gedachte postgevat dat iedereen zich in de Christelijke diensten thuis moet voelen. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen we ons moeten aanpassen. Maar over wat voor aanpassingen hebben we het dan? Het denken in de wereld heeft ook het denken van Christenen beïnvloed in plaats van het bedenken van de dingen die boven zijn (Kolosse 3:1).

Wat de bron is van het denken in de wereld vinden we al bij de zondeval in Genesis 3. Christenen, als kinderen van het Licht, worden opgeroepen te waken en nuchter te zijn (1 Thess. 5:5 t/m 9) en onszelf te beschermen (zie vers 8)

Gods woord spreekt o.a. over een wapenrusting in Efeze 6 en wat reikt Gods woord ons nog meer aan om ons te weren tegen satans aanvallen?

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?