Lezing door bekende filmer Ruurd-Jelle van der Leij in De Fûgelhelling

Dinsdag 12-03-2019
Waar:
Ureterp
Wanneer:
Zaterdag 30-03-2019
De belangstelling voor de lezingen, die De Fûgelhelling dit seizoen verzorgt, is groot. In de reeks lezingen is het nu de beurt aan filmer Ruurd-Jelle van der Leij, een van de makers van de prachtige documentaire WAD, die zoals de naam als zegt over de Waddenzee gaat. Aan de hand van prachtige opnamen (film en foto) over de natuur neemt Ruurd-Jelle de bezoekers mee in een reis over het Wad en de (onbewoonde) eilanden. 

U zult zien welke ontberingen de makers van de film hebben doorgemaakt. Zware apparatuur moest soms kilometerslang worden meegezeuld over en door het zand en het water. Vervolgens moest worden gewacht op het juiste moment. Daar was vaak veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig; soms moest er dagenlang worden gewacht op dat ene moment, dat dan uiteindelijk drie seconden is te zien in de film.

Hij zal aan het slot aandacht vragen voor “De Nederlandse meeuwengids”, het boek dat hij samen met Merijn Loeve maakte.
Acht jaar heeft hij vele uren en dagen doorgebracht op een steiger in Grou voor het observeren en fotograferen van meeuwen. Ook hiervan laat hij prachtige opnamen zien. Zo wist Ruurd-Jelle dezelfde meeuw (te herkennen aan de ring) drie jaar achtereen voor de lens te krijgen in een steeds veranderend kleed. U kunt het boek na de lezing kopen en laten signeren.

De lezing is op zaterdagavond, 30 maart a.s. in De Fûgelhelling, De Feart 1 in Ureterp en begint om 19.30 uur; de zaal is open vanaf 19.00 uur. De kosten bedragen € 5,00.

Graag opgeven via info@defugelhelling.nl.

Afbeelding 1: Slechtvalk met jongen.
Afbeelding 2: Ruurd-Jelle van der Leij filmt kokkels midden op het wad bij Rottumeroog.
Afbeelding 3: Cover boek De Nederlandse Meeuwengids geschreven door Ruurd-Jelle van der Leij en Merijn Loeve.

terug naar overzicht

© Foto's: Ruurd-Jelle van der Leij


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie