Nieuwe overeenkomst lokale omroepen en Buma/Stemra

Zondag 14-04-2019
HILVERSUM - De NLPO heeft namens de Nederlandse lokale publieke omroepen een nieuwe overeenkomst gesloten met Buma/Stemra voor de afdracht voor het muziekgebruik. De meerjarige overeenkomst loopt tot en met 2025 en treedt met terugwerkende kracht per 2018 in werking. Bij de onderhandelingen is opgetrokken met de regionale publieke omroepen (RPO) die ook hun contract moesten vernieuwen.

Belangrijk voordeel is dat er nu een eenduidige rekenmethode voor lokale en regionale omroepen is. Met het afsluiten van dit contract komt een einde aan een jarenlange onderhandeling. Partijen konden het niet eens worden over de rekenmethode en de hoogte van de afdracht. Marc Visch, directeur‐bestuurder NLPO: “We zijn erg blij met de nieuwe overeenkomst. Na lang onderhandelen ligt er een resultaat dat uitstekend aansluit op de belangen en behoeften van onze achterban.”

Voor de meeste omroepen zijn de nieuwe voorwaarden aanzienlijk gunstiger dan voorheen. De lokale omroepsector als geheel gaat uiteindelijk vele tonnen minder betalen. Bovendien betreft het een eenduidige en overzichtelijke rekenmethode, met minder administratieve rompslomp tot gevolg.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie