Meint de vries

zondag 08 december 2019

Libertas VR1 won weer in de laatste minuut. Nu was Winsum VR1 het slachtoffer. Sam Bosma maakte zes minuten voor het einde een 1-0 achterstand te niet en Marije Miedema werd uiteindelijk de matchwinnaar.

Winsum trainer Frank Krüger vond dat zijn team wel een puntje had verdiend. Zijn collega Jouke Dantuma had duidelijk een andere mening: ‘Op basis van het vele balbezit, de legio kansen en spelopvatting kwamen mijn speelsters de drie punten toe.’

Winsum begon sterk en de eerste kans was dan ook voor de Groningers. Pascal Spieker zag haar inzet net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Daarna nam Libertas initiatief en verschenen Mariska Bosma en Marije Miedema oog in oog met de uitblinkende keepster Alinda Meijer. De goalie van Winsum kwam beide keren als winnaar uit de strijd. Ook de afstandsschoten van Libertas eindigden vaak op de knuisten of voeten van Meijer.

Het was even schrikken voor Libertas toen Leonnie Eissens na drie minuten spelen in de tweede helft Winsum op voorsprong zetten. Het offensief van de Friezinnen dat daarna volgde leverde niet alleen voldoende kansen op maar uiteindelijk ook twee doelpunten.

Libertas VR1 lijkt patent te hebben op het scoren in de slotminuut. In de wandelgangen wordt het team al Lucky Libertas genoemd. Maar speelt geluk hier wel een belangrijke rol? Als je 70% procent balbezit hebt, voortdurend op de helft van de tegenstander voetbalt, meer kansen creëert, dan dwing je geluk gewoon af.

De feestvreugde werd na afloop vergroot toen de eerste berichten binnen sijpelden van de stunt van Libertas VR2 tegen koploper Drachtster Boys VR2 (3-3). Ook naaste concurrent Exstudiantes VR1 ging verrassend onderuit; 0-3 tegen Drs. Vijfje VR2. Kortom, een topavond voor Libertas dat voor het kerstreces nog twee keer aan de bak moet. Libertas VR2 speelt woensdag uit tegen Ens VR1 en het Libertas VR1 speelt vrijdagavond in de Sikkemahal te De Westereen tegen Sint Annaparochie VR1. Dit team is de laatste weken met een sterke opmars bezig. De wedstrijdsponsor was dit keer Multibouw Wijnsma uit Damwâld.

© Verslag: Jouke Dantuma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00