Maak geen grappen met Donald Trump in Noardeast · Foto('s): 

Maak geen grappen met Donald Trump in Noardeast

maandag 09 december 2019

INGEZONDEN

2020 vieren wij ook in Noardeast Fryslân 75 jaar bevrijding en daarbij hoort natuurlijk een gigantisch feest. College vraagt dan ook om budget voor dit festijn met een podium, leger voertuigen en een bigband.

Podium, leger voertuigen en een bigband denken wij dan? Zijn die er niet elk jaar? Wat wordt er zo uniek aan deze happening dat het rond de 50.000 euro gaat kosten? Wij van ELP Noardeast Fryslan konden maar 1 ding bedenken. De openingsact van dit spectaculaire gebeuren kan echt niemand anders zijn dan:

Donald Trump, hij komt naar Dokkum!

Niets is minder waar, bij het uitspreken van deze verwachting is er zelfs een raadslid dat bijna acuut een rolberoerte krijgt en het niet kan laten de president van Amerika, de bevrijders van Nederland ongeveer 75 jaar terug volledig uit te lachen. Wethouder de Graaf is blijkbaar ook geen fan van Trump maar garandeert een perfecte vervanger. Wij wachten het gespannen af het kost tenslotte 50.000 euro.

O ja of er ook geld over blijft voor de dorpen is nog maar de vraag. Begroting standaard zaken al rond de 30.000 euro voor Dokkum dan blijft er 20.000 over te verdelen over 50 dorpen. Dat is niet eens ijsje voor alle inwoners, wacht dus niet te lang met aanvragen.

Nog een klein puntje verwacht geen inzet van de gemeente want dat kost geld en mankracht en daar heeft die college geen zin in. Dat blijkt alleen al uit het afwijzen van 2000 euro voor project levenslicht zonder de raad daarover te informeren.

Make Noardeast Fryslân Great Again zit er voorlopig niet in, jammer.

PS

Wij van ELP Noardeast Fryslan nemen wel even contact op met President Trump om uit te leggen dat wij echt wel blij zijn met de bevrijding maar dat de rest van de raad de volgende keer liever geen hulp heeft vanuit Amerika.

Johan Talsma,  fractievoorzitter

 

Bekijk hieronder het bewuste fragment

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?