Machteloos SC Veenwouden verliest van VVI · Foto('s): Meint de vries
  Meint de vries

Machteloos SC Veenwouden verliest van VVI

zondag 21 oktober 2018

Ondanks het feit dat SCV-trainer Anton van Zwol weer kon beschikken over een bijna voltallige selectie kon het in aanvallend opzicht geen vuist maken tegen een fysiek sterk VVI dat door de zege zelfs mede koploper werd. In een meer spannende dan fraaie wedstrijd waren de hoogtepunten schaars. De gasten uit Idskenhuizen waren in het eerste half uur de betere ploeg maar kansen kreeg het amper.

De eerste de beste mogelijkheid leidde in de 21e minuut tot de openingstreffer. Na een pass van Johannes Lindeboom kreeg Wesley Kool alle ruimte om de bal aan te nemen van Nico van der Mark. Hij kapte vervolgens de verdediger uit en zijn schot in de korte hoek was doelman Coenraad van der Mark te machtig: 0-1. De thuisclub drong in het laatste kwartier weliswaar aan maar alleen Ygram Vrieling was in de 39e minuut dicht bij de gelijkmaker toen hij na een solo een half metertje naast schoot. In de tweede helft ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker maar het sterk verdedigende VVI gaf, onder aanvoering van Tjisse Kerkstra, amper een kans weg.

Aangezien VVI er in de counter evenmin weinig van bakte werd het een hele matige tweede helft waarin er steeds meer frustratie en irriatie in het veld ontstond. Scheidsrechter Sarah Anna Brinkkemper uit Wolvega moest steeds vaker handelend optreden om de gemoederen tot bedaring te brengen met als gevolg een vijftal gele kaarten, verdeeld over beide partijen. In de slotfase bracht SCV-trainer van Zwol nog een extra aanvaller in het veld maar ook met vier spitsen werd het zelden gevaarlijk. Een aantal voorzetten van Rinse Procee zorgden wel voor dreiging maar Stefan Jan Sijtsma en Wytze Veenstra kwamen net niet tot afronding en Hessel Ellens claimde vergeefs nog een penalty na een duwtje in de rug. Het bleef zodoende bij een 0-1 nederlaag waardoor SCV opnieuw veroordeeld lijkt tot het spelen van degradatievoetbal.

De gasten uit Idskenhuizen waren in het eerste half uur de betere ploeg maar kansen kreeg het amper. De eerste de beste mogelijkheid leidde in de 21e minuut tot de openingstreffer. Na een pass van Johannes Lindeboom kreeg Wesley Kool alle ruimte om de bal aan te nemen van Nico van der Mark. Hij kapte vervolgens de verdediger uit en zijn schot in de korte hoek was doelman Coenraad van der Mark te machtig: 0-1. Scheidsrechter Sarah Anna Brinkkemper uit Wolvega moest steeds vaker handelend optreden om de gemoederen tot bedaring te brengen met als gevolg een vijftal gele kaarten, verdeeld over beide partijen.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00