Mantelzorgers in de DDFK-gemeenten getrakteerd op rondvaart

Dinsdag 14-11-2017
NOORDOOST FRYSLÂN - In het kader van de Dag van de Mantelzorg werden op zaterdag 11 november 115 mantelzorgers uit de DDFK-gemeenten getrakteerd op een gezellige rondvaart met buffet en livemuziek over de Waddenzee. De inzet van mantelzorgers is goud waard. De DDFK-gemeenten willen hen daarom, daar waar nodig, zo goed mogelijk ondersteunen en eens per jaar in het zonnetje zetten.

Wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. wenste de mantelzorgers namens zijn collega-bestuurders uit Dantumadiel, Ferwerderadiel en Dongeradeel heel veel plezier en een behouden vaart. Alle mantelzorgers die bij de gemeenten bekend zijn, ontvingen ook nog een bedankt kaart met VVV-bon. Deze actie werd uitgevoerd door de mantelzorgsteunpunten van Het Bolwerk en Timpaan Welzijn, die ook de rondvaart organiseerden. Om te weten te komen wat er onder de mantelzorgers leeft, zette het mantelzorgpanel via Partoer onlangs enkele vragen uit onder de mantelzorgers. Daaruit bleek o.a. dat mantelzorgers een activiteit of een gezellig uitje met lotgenoten enorm op prijs stellen.

De rondvaart was dan ook erg geslaagd. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. De gemeenten zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op de Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

terug naar overzicht
Mantelzorgers in de DDFK-gemeenten getrakteerd op rondvaart Waddenzee
© Foto's: Annet Boonstra


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie