Marum tegen Be Quick Dokkum eindigt onbeslist · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Marum tegen Be Quick Dokkum eindigt onbeslist

zondag 03 november 2019

De strijd tussen de nummers twee leverde geen winnaar op. Be Quick speelde in Marum een prima eerste helft, maar beloonde zichzelf onvoldoende met slechts één doelpunt. Na de rust waren er kansen over en weer. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord. Het enerverende duel boeide tot en met de laatste minuut.

De eerste kans was voor de thuisclub. Marc Oldewarris schoot naast na een mooie voorzet vanaf rechts. Nog geen minuut later kwam Be Quick speler Nick Keekstra alleen voor de keeper, maar hij wachtte net even te lang. Be Quick had een duidelijk overwicht en leek op 0-1 te komen toen Rindert Ykema alleen voor de keeper kwam, maar de spits mikte niet zuiver genoeg. Toch kwam de verdiende voorsprong. Uit een fraaie hoekschop van Jan Jaap de Boer kopte verdediger Jordi van der Weg prachtig raak, 0-1.

Be Quick controleerde de wedstrijd en kreeg meer kansen. Bij één van die kansen kreeg spits Ykema opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn harde schot kon worden gepareerd door de keeper. Vlak voor rust werd de thuisclub gevaarlijk. Keeper Eelke Kooistra al was gepasseerd, maar Van der Weg haalde de bal van de doellijn. Al in de tweede minuut na rust viel de gelijkmaker. Noël Kailola nam een vrije trap en deze werd getoucheerd door een Be Quick verdediger, zodat keeper Eelke Kooistra werd verrast bij de eerste paal, 1-1. Het team van trainer Dick Sangers herpakte zich goed en kon tien minuten later al weer juichen. Een snelle aanval belandde bij de goed spelende Gert Jan Koopmans en hij rondde fraai af met een schuiver in de linkerhoek, 1-2.

Marum liet zich niet ontmoedigen en trok ten aanval. Tom Boezerooij schoot hard op het doel, maar de bal verdween naast de paal. Na een kwartier in de tweede helft was er weer evenwicht. Jasper Siepelinga draaide goed naar binnen en schoot in de verste hoek, 2-2. De prachtige open wedstrijd werd daarna alleen maar spannender en beide teams gingen vol voor de winst. Namens Be Quick kwamen er kansen voor Rudolf Banga (na een solo) en voor Van der Weg en Koopmans. Ruim tien minuten voor het einde kreeg de thuisclub binnen één minuut nog twee mooie kansen. Het eerste schot belandde op de paal en vervolgens in handen van Kooistra en ook de tweede poging mislukte.  Na ruim 97 minuten floot de correct leidende scheidsrechter S.A. Brinkkemper voor de laatste keer. Voor zaterdag staat er opnieuw een mooie wedstrijd op het programma. Be Quick speelt dan thuis tegen koploper FC. Burgum. Dat belooft een hele mooie wedstrijd te worden met veel publiek.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00