Meezingconcert Waadhoekekoor de Bútsoekers in Theaterkerk Nes

Vrijdag 15-03-2019
NES (NF) - Het Waadhoekekoor de Bútsoekers uit Sint-Anna houdt op zondag 24 maart een meezingconcert in Theaterkerk Nes. Het wordt een concert voor koor én publiek: naast meerstemmige liedjes die het koor zèlf zingt, staan er ook prachtige nummers op het programma waarbij mensen uit Nes en wijde omgeving worden uitgenodigd om met hen mee te zingen.

Het voormalige shantykoor de Bútsoekers is overgestapt op een ander soort liedjes. En dat voldoet uitstekend! Onder leiding van hun enthousiaste dirigente Marijke Rodenburg zingen de mannen de laatste jaren vooral golden oldies, Ierse ballads en liedjes uit het kleinkunstrepertoire. Met teksten in het Engels, het Fries, het Nederlands en soms ook in het Bildts.

De laatste tijd maken de Bútsoekers furore met zgn. meezing-concerten. Dorpen als Goënga, Engelum, Finkum en Rottevalle hebben onlangs meegemaakt hoe aanstekelijk dat werkt. Tijdens de optredens spat het plezier eraf en dit slaat over op het publiek. De hele kerk komt in beweging en gaat los. Een kleine greep uit het bonte programma: Kent u ‘’Living Doll’ nog van Cliff Richard en ‘Yesterday’ van de Beatles? Bent u een fan van Elvis of de Everly Brothers? U komt ruim aan uw trekken. Uw voorkeur gaat uit naar de Beach Boys of de Mamas en de Papas? De mannen dompelen u onder in een nostalgisch bad. Ook onvergetelijke liedjes uit diverse musicals zingen de Bútsoekers: ‘Als ik toch eens rijk was’ en het gevoelige ‘Dagen, nachten’. Maar laat u zich vooral verrassen door al die andere liedjes uit de oude doos.

Wat het koor uniek maakt is het ijzersterke begeleidingscombo. Muzikanten als Tseard Nauta, Johannes Fokkema, Joop Schulp en Sybe Krol zorgen voor stevige ondersteuning. Hun muziek is op zichzelf al een bezoek aan het concert waard.

U bent benieuwd hoe ‘Living Doll’ en ‘Hello MaryLou’ uit uw eigen mond klinken en u wilt een mooie en gezellige zondagmiddag? Zing dan mee met Waadhoekekoor de Bútsoekers. U bent van harte welkom. De deuren van de Theaterkerk in Nes gaan om half drie open; het concert begint om 15.00 uur. U kunt kaarten reserveren via info@theaterkerknes.nl. De entree bedraagt €10.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie