Meiden Prins Bernhardschool maken kennis met techniek bij Philips en BD

Vrijdag 13-04-2018
DRACHTEN - Ruim vijfhonderd Friese meiden tussen de 12 en 15 jaar volgden donderdag 12 april een techniekprogramma bij BD en Philips in Drachten. Hierbij ook alle groep 8 dames van de Prins Bernhardschool uit Kollum.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. De dames van groep 8 hebben er een gezellige middag van gemaakt en erg genoten van de Girls Day. Er waren activiteiten met een zogeheten VR-bril. Hiermee koppel je beelden aan de realiteit. Tevens kregen de dames zo’n bril cadeau op het eind van de middag. Al met al een leerzame en leuke middag.

terug naar overzicht
Meiden Prins Bernhardschool maken kennis met techniek bij Philips en BDMeiden Prins Bernhardschool maken kennis met techniek bij Philips en BDMeer foto's & info: www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie