Met de finish in zicht zet Be Quick een eindsprint in · Foto('s):

Met de finish in zicht zet Be Quick een eindsprint in

zondag 14 april 2019

Zaterdag moest Be Quick aantreden tegen het op de vierde plaats geklasseerde Drachtsterboys. Als hekkensluiter van de eerste klasse leek het op voorhand een kansloze missie, maar de equipe van Henk Konings trad met een opvallende mentale frisheid het speelveld binnen en overklaste op sportpark het Drachtsterbos de thuisploeg met 1-4. Met nog vier wedstrijden te gaan en 12 wedstrijdpunten te verdelen is dit resultaat wellicht de opmaat naar een mooi slotakkoord van de competitie.

Vanaf de aftrap zette Be Quick hoog druk op de aanval van Drachtsterboys. In de zestiende minuut veroverde Rudolf Banga de bal en kwam alleen op Emile Peters af, keeper van de thuisclub. Rudolf scoorde 0-1 en verdiende zijn derde ster met 75 doelpunten in het eerste elftal van Be Quick. Deze glorie leek zo z’n effect te hebben op het hele elftal. Drachtsterboys wist een paar keer gevaarlijk te worden voor de goal van Eelke Kooistra, maar hij en de defensie stond elke keer goed en het gevaar kon worden afgewend. In de twintig minuten die hierop volgden werd een vrije trap van Jan Jaap de Boer net over de goal getikt door Rudolf Banga. Met een afstandsschot van twintig meter schoot Frits Venema de 0-2 binnen. Op slag van rust werd een corner van Richard Kempenaar gemist door de verdedigers van Drachtsterboys en kwam de bal voor de voeten van Marcel van der Meulen terecht, die bekwaam 0-3 op het scorebord bracht.

In de tweede helft wist Be Quick zich goed onder het juk van de tegenstander uit te spelen. Aldert Hietkamp kwam oog in oog met de tweede keeper Desmond Louwerens te staan, maar schoot de bal naast de goal. Met een kleine overtreding binnen de zestien gunde goed leidende scheidsrechter de Witt de thuisploeg een penalty. Sicco Bouwer scoorde bekwaam 1-3. Met nog een klein half uur speeltijd op de klok probeerde Drachtsterboys meer grip op het spel te krijgen maar dat lukte niet echt. Een drietal wissels: Jordi van de Weg, de A-junioren Lars Rozema en Friso Sterrenburg brachten geen verandering in dat beeld, wat een compliment is aan Be Quick! Marcel van der Meulen maakte een kwartier voor het einde 1-4 met een mooie passeeractie en een schot in de lange hoek. In de laatste drie minuten speeltijd miste Janco Wiersma een grote kans en werd een doelpunt van Lars Rozema afgekeurd wegens buitenspel. Hiermee heeft Be Quick de eindsprint in ieder geval goed ingezet. Volgende week treedt het elftal thuis aan tegen Oranje Nassau Groningen.

(C) Verslag: Willy de Groot

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00