Met de Smelneclub in Kollum

Woensdag 30-09-2015
KOLLUM - Donderdag 24 september vaarden in de loop van de dag elf ‘Smelne-boten’ van de jachtwerf uit Drachten de Jachthaven “WV de Rijd” van Kollum binnen. De boten kwamen uit allerlei windrichtingen vandaan, zoals bijvoorbeeld uit Amsterdam, Wijk bij Duurstede, Drachten, maar ze hebben ook vele clubleden die uit Duitsland komen. 

Al gauw had iedereen z’n plek gevonden en konden ze lekker met elkaar even bijkletsen en zichzelf van stroom en water voorzien. Ze kregen alle hulp van de vrijwilligers van de haven. Ondertussen gingen twee dames van de club boodschappen doen en daarna het clubhuis inrichten voor het ontbijt van de volgende dag. Geheel gratis konden ze gebruik maken van de gezellige kantine. Ze mochten alles zo neerzetten als ze zelf wilden. Boven in de koelkast konden ze vleeswaren en kaas enzovoort leggen.

De haven “de Rijd” is van alle gemakken voorzien en vooral van lieve, behulpzame mensen. ’s Morgens vroeg kwam er zelfs iemand om hulp aan te bieden om de tafels te dekken, maar ze hadden de vorige dag alles goed voorbereid. Met 22 personen hebben ze heerlijk ontbeten in het clubgebouw. Zij hebben er dankbaar gebruik van gemaakt. De jachthaven “de Rijd” krijgt dan ook een dikke vette tien.

Ze komen beslist nog eens terug en zullen het vooral doorvertellen dat het goed toeven is in Kollum, zowel in de haven als in het gezellige dorp waar ze s’avonds lekker gegeten hebben bij Chinees Indisch Restaurant Golden River. Tot ziens en nogmaals bedankt, de Smelneclub.

 

terug naar overzicht
Met de Smelneclub in KollumMet de Smelneclub in KollumMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie