MFC de Beijer maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

Maandag 07-01-2019
RINSUMAGEAST - MFC de Beijer uit Rinsumageast maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. En vanaf 7 januari kan het Friese publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op MFC de Beijer als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar “De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!”. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

MFC de Beijer
Toen het oude dorpshuis de Beijer in 2007 door brand geheel werd verwoest, was wederopbouw niet vanzelfsprekend doordat niet alle kosten werden gedekt. Hierdoor was het niet mogelijk om een geheel nieuw gebouw te laten herrijzen. Maar door de geweldige inzet van veel vrijwilligers kon er in 2010 toch een geheel nieuw MFC met daarbij een nieuwe basisschool worden geopend.

Multi Functioneel Centrum de Beijer heeft een centrale plaats in het dorp en de omgeving. Bijna alle verenigingen uit de omgeving maken gebruik van de faciliteiten van het MFC. De bovenverdieping is van de kerk en naast het MFC liggen de sportvelden. Er worden activiteiten georganiseerd zoals gymnastiek voor de ouderen en voor ouder/kind, optredens van artiesten, kerkelijke activiteiten, koffiedrinken voor de ouderen en thema-avonden, vergaderingen. Activiteiten en sport voor ouderen en jongeren waarvoor er een activiteiten commissie is. Er is een jeugdhonk en een café. Hierbij zijn ook vele vrijwilligers nodig. In Rinsumageast en omgeving wonen ongeveer 1200 mensen en dat het om elkaar denken en helpen hier leeft blijkt wel uit het feit dat er ruim 120 vrijwilligers actief zijn in het MFC. Het MFC wil samen met de kerk en de school het kloppend hart zijn van deze omgeving.

Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

terug naar overzicht
MFC de Beijer maakt kans op Appeltje van Oranje 2019


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie