Gratis boeken lenen en ruilen bij de minibieb

Donderdag 01-11-2018
KOLLUM/KOLLUMERZWAAG - Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Je kunt een eigen minibieb ophangen aan jouw huis of plaatsen bij je vereniging, school of bedrijf. Maar je kunt ook een andere Minibieb blij maken met jouw boeken. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast.

Wat is een Minibieb
Er zijn geen vaste regels voor wat een Minibieb precies is. Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een Minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin. Het gaat erom dat de Minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. En of de ‘leners’ nu kunnen kiezen uit 100 of 5 boeken, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.

Ontstaan
Steeds meer instellingen hebben last van de crisis of er wordt om andere redenen bezuinigd. Zo verdwijnen er steeds meer bibliotheken Wat is er mooier dan met elkaar in een buurt, bij een vereniging of bedrijf boeken te delen. Vaak staan ze in de kast nadat je ze gelezen hebt, maar met Minibieb kun je er iemand anders blij mee maken. En wie weet kom jij ook weer een mooie verrassing tegen in een andere Minibieb. Door het succes van Minibieb (al bijna 900 Minibiebs op de kaart)! Voor meer informatie: www.Minibibliotheek.nl.

terug naar overzicht
Minibieb in KollumerzwaagMinibieb in Kollum, meer informatie op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie