VIDEO: Miss Montreal schittert op Admiraliteitsdagen

Zondag 10-09-2017
DOKKUM - Grote namen uit de Nederlandse muziekwereld zakten zaterdagavond af naar Dokkum voor een groot concert tijdens de Admiraliteitsdagen. Miss Montreal, Jeroen van der Boom en Nielson brachten hun grootste hits en meezingers. Het publiek op De Zijl werd getrakteerd op een afwisselende avond. Miss Montreal was in februari de eerste topact die werd aangekondigd. Volgens veel mensen maakten frontvrouw Sanne Hans en haar de band de hoge verwachtingen meer dan waar. De coach van The Voice Of Holland bracht onder andere haar hit ‘’Say heaven, say hell”. Hoogtepunt was dat de zangeres vanaf het podium via een bootje naar het publiek ging. Nielson is een oude bekende voor Noordoost-Friesland. Twee jaar geleden trad hij ook al eens op tijdens de Admiraliteitsdagen. Ook Jeroen van der Boom beleefde zaterdagavond een spectaculair weerzien met Dokkum. Beide mannen kregen met hun Nederlandstalige repertoire vlotjes het publiek mee.

Hits als “Jij bent zo” en “Sexy als ik dans” werden door de hele Zijl meegezongen. Het was zaterdagavond extreem druk tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Zo druk zelfs, dat de organisatie om 21.30 uur mensen via social media verzocht niet meer naar het hoofdpodium te komen, maar de Admiraliteitsdagen live te volgen via RTV NOF. Bij het tweede podium op de Markt was nog wel ruimte, maar ook daar was het een drukte van belang. Vooral na twaalf uur was de tent helemaal vol. Jeroen van der Boom beet om half negen het spits af en was – net als vorig jaar – weer onder de indruk van zoals hij het noemt ‘het mooiste decor van Nederland’. ,,Wat een prachtige avond. Ik ben dankbaar dat ik hier met de hele band voor jullie mag spelen’’, aldus de zanger. Ook dit jaar zorgde hij ervoor dat de Markol – het schip met mensen met een beperking aan boord – dichterbij het podium kwam. ,,Laat nog één keer zien dat jullie hier in Dokkum het beste weten hoe je een outdoor-feest moet vieren’’, zei Jeroen van der Boom tot slot waarna hij het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ zong.

Ook zanger Nielson was onder de indruk van de sprookjesachtige sfeer in Dokkum. ,,Dit ziet er niet meer normaal uit, magisch. Dit zijn de avonden waar je het als muzikant voor doet. Geef de organisatie een keihard applaus, dat verdienen ze.’’ Hoogtepunt van de avond was het optreden van Miss Montreal. ,,Ik sta hier gewoon op het keerpunt van de Elfstedentocht. Wat is dit dondersmooi. Ik hoop op een koude winter met veel ijs. Maar we hebben het niet allemaal voor het zeggen. Say heaven, say hell.’’ Met deze woorden opende zangeres Sanne Hans het concert en samen met de band maakte ze er een topfeest van in Dokkum waar nog lang over nagepraat zal worden.
Zondag van alles te doen in Dokkum

Ook zondag is er weer van alles te doen in de stad. Zo is er een brocante markt, een kinderplein met reuzenrad en om 15.00 uur begint de Sing a Long op het hoofdpodium, onder andere met Jelle B en Johannes Rypma. Sport Fryslân geeft op de Helling vandaag clinics kaatsen, fierljeppen en skeeleren. Verder is er vandaag een kermis met de grootste trampoline van Nederland. Ook de scouting is aanwezig met een kabelbaan over de Harddraversgracht. Verder is er op de Markt de hele dag muziek. Van 13.00 tot 15.00 uur is er een kindershow van de Coolkids Party, gevolgd door lokale favoriete bands. Lytse Hille sluit om 19.00 uur de Admiraliteitsdagen af. Koken is dit vandaag niet nodig. In de hele stad zijn in totaal 22 foodtrucks aanwezig met lekker eten, waar je heerlijk kunt eten voor een kleine prijs.

 

 terug naar overzicht
Miss Montreal schittert op AdmiraliteitsdagenDe binnenstad van Dokkum werd tijdelijk afgeslotenMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: RTV NOF


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie