Mobielvrije Kunstbende!

Woensdag 13-11-2019
DOKKUM - Op 12 november jl. was het een mobielvrije (kunst-)bende tijdens de pauze van Dockinga VMBO-GT. In het kader van ‘het mag wel wat minder’ had het Dockinga College VMBO-GT een mobiel vrije dag. Dit als vervolg op een zeer succesvolle 1e editie. Bij binnenkomst werden mobieltjes in de kluisjes opgeborgen en die mochten er pas na de laatste lesuren weer uit.

Maar ja, wat moet je dan tijdens de pauze als je geen mobieltje hebt? Om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan en de leerlingen toch een beetje te belonen voor die héle dag zonder mobieltje waren de pauzes wel iets anders dan anders. Zo was er in de ochtendpauze een heerlijk puddingbroodje te koop waarvan de opbrengst bestemd is voor stichting Het vergeten kind. Er werd zo’n 70 euro opgehaald.

In de lunchpauze stond er een breakdancer van KunstBende zijn kunsten te vertonen in de daarvoor ontruimde kantine. Op de grote dansvloer die ontstond kregen deelnemers een stoere bandana en mocht een ieder zijn kunsten vertonen. Dat was best even spannend hier en daar, maar een heel aantal leerlingen en zelfs wat docenten heeft de sprong gewaagd en hebben zich laten zien. Er waren zelfs leerlingen bij die een combinatie van turnen en breakdance durfden te proberen! De winnares kreeg een lekkere warme KunstBende muts.

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Vandaag kreeg de onderbouw van het VMBO GT een voorproefje. Wie daadwerkelijk wil deelnemen kan zich inschrijven via www.kunstbende.nl

terug naar overzicht
Mobielvrije Kunstbende op het Dockinga College
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie