Moeizame overwinning van Ternaard op Wardy · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Moeizame overwinning van Ternaard op Wardy

dinsdag 12 maart 2019

Het was afzien voor spelers en menig supporter zaterdagmiddag op het veld en langs de lijn met de harde westenwind en soms dikke hagelbuien die over het veld gierden deze middag. Menig supporter verbleef daarom ook in de kantine die zien konden hoe Ternaard moeizaam met 2 – 0 van Wardy won.

Na twee vrije competitie Zaterdagen waarvan één oefenwedstrijd werd gespeeld uit tegen GSVV 0 – 3 winst, zaterdagmiddag de wedstrijd tegen Wardy waarbij trainer Kootstra enkele personele problemen kende. Zo was Wietse Sipma een weekend weg en waren Teake Jan Keegstra en Danny Post nog geblesseerd. Op de bank begon hij met David de Vries, Arnold Kingma en Hayo Greydanus. Het was pupil van de week Liam Minnema die even voor half drie de wedstrijdbal aangeboden door BKS Elementen uit Dokkum, aanbood aan scheidsrechter van Houten uit Surhuisterveen die hierna voor de eerste helft floot en Wardy mocht aftrappen en de eerste aanval kon opzetten die echter tot niets leidde. Daarna was het Ternaard dat een aanval mocht opzetten en was het Diether de Jong die op volle snelheid over rechts van achteren op kwam en bij de achterlijn de bal prima voor bracht bij de tweede paal staande Jacob van der Veen die helaas de bal over het Wardy doel schoot. Daarna was het Johannes Dijkstra die werd weg gestuurd richting doel Wardy, maar helaas de bal was iets te hard gegeven zodat keeper van Wardy nog net de bal kon onderscheppen. In de 24e min. de eerste dreiging van Wardy als een Wardy speler over rechts op snelheid op kwam en daarna naar binnen kwam en uithaalde waarbij keeper Anne Hellinga van Ternaard prima het schot weg stompte en zo Ternaard behoedde voor een achterstand.

Nu bleef het lang 0 – 0 en kreeg Ternaard kansen zo ook in de 30e min. als Gosse Reinder Kingma met een prachtige pass Remko van der Kooi bediende die goed uithaalde, maar keeper Brend van der Kooi van Wardy stopte prima de inzet van Remko. Daarna was het Johannes Dijkstra die met een dieptepass Jacob van der Veen over links weg stuurde en het strafschopgebied van Wardy in dook om uit te halen maar nog net gestuit werd door een Wardy verdediger. Zo hield Ternaard druk op het doel van Wardy en dat leidde in de 40e min. dan ook tot de verdiende voorsprong als Diether de Jong die fantastisch speelde overigens, met een prachtige pass Johannes Dijkstra over rechts weg stuurde en die op zijn beurt zag dat Gosse Reinder Kingma mee was opgekomen, de bal daarna prachtig voor bracht op Gosse Reinder die prima de 1 – 0 scoorde zo mooi voor rust.

Tweede helft
Na rust geen wijzigingen bij Ternaard eerst en hadden alle spelers kunnen genieten tijdens de rust van een lekker warm kopje thee. Helaas scheidsrechter van Houten was vergeten, maar dat werd in de derde helft goed gemaakt door een lekkere bal gehakt. Maar er werd ook gevoetbald maar gebeurde er de eerste tien minuten weinig. Zo werd in de 55e min. Andries Vlasman gewisseld i.v.m. een kapotte voetbalschoen en kwam Arnold Kingma voor hem in het veld die gelijk een paar goede acties in huis had maar liet de afwerking bij sommige spelers te wensen over, en dus leefde Wardy nog loerend op een counter. Maar in de 86e min. dan toch het verlossende doelpunt voor Ternaard als opnieuw Johannes Dijkstra op rechts werd weg gestuurd en zag dat opnieuw Gosse Reinder Kingma mee was opgekomen, bracht hij daarna prachtig de bal voor op de glijdende Gosse Reinder die zo de bal in het doel van Wardy tikte. Er werd nog even afgetrapt, maar na 90e min. voetbal geloofde de goed leidende scheidsrechter van Houten het wel, en floot hij voor het einde en won Ternaard zo verdiend maar moeizaam van Wardy. Volgende week de uitwedstrijd tegen WWS.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00