Moeizame winst SC Veenwouden op Willemsoord · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Moeizame winst SC Veenwouden op Willemsoord

zondag 03 juni 2018

SC Veenwouden is er ten koste van Willemsoord in geslaagd de tweede ronde van de nacompetitie te halen. Zaterdag a.s. ontvangt SCV Leovardia dat wist te winnen van de Walde. SCV was de betere ploeg maar verzuimde de kansen te benutten waardoor het uiteindelijk pas in de verlenging de beslissing wist te forceren.

De thuisclub trok in het eerste half uur ten aanval maar een zestal doelpogingen leverden geen resultaat op. Na een half uur namen de gasten geheel tegen de verhouding in verrassend de leiding toen Renco Horstman door de defensie soleerde. Zijn schot werd in eerste instantie gestopt door doelman Coenraad van der Mark maar in de rebound schoot Jordi Kouwenhoven raak: 0-1. Twee minuten later was de stand alweer in evenwicht toen een corner van Rinse Procee leidde tot een scrimmage voor de goal waarna Wigle Westerlaan van dichtbij wist te scoren:1-1 SCV verzuimde daarna via Liekele Paulusma (2x) de leiding te nemen, beide malen stond doelman Christiaan Weijs succes in de weg.

In de blessuretijd van de eerste helft nam Willemsoord opnieuw brutaal de leiding toen Jordi Kouwenhoven via de onderkant lat raak schoot uit een voorzet van Ruben Siemonsma: 1-2. SCV had het antwoord meteen klaar doordat Stefan Jan Sijtsma 30 seconden later raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee: 2-2. In een hele matige tweede helft beperkte Willemsoord zich hoofdzakelijk tot verdedigen en miste SCV de scherpte voor de goal.

De thuisclub kreeg wel een paar goede mogelijkheden maar tot succes leidde dit niet. Willemsoord was af en toe gevaarlijk via Jordi Kouwenhoven maar gescoord werd er niet en dus moest er worden verlengd. SCV kreeg in de verlenging kansen via Rinse Procee (redding keeper) terwijl een kopbal van Albertjan van Zwol van de lijn werd gehaald door Marcel Logchies. Jordi Kouwenhoven soleerde gevaarlijk door de SCV defensie maar schoot voorlangs. In de tweede verlenging was het eindelijk raak voor de thuisclub toen invaller Hessel Ellens raak kopte uit de voorzet van van Zwol: 3-2.

Het moegestreden Willemsoord moest daarna ook nog met tien man verder toen Jordy Dekker met tweemaal geel naar de kant moest. In de slotfase besliste Rinse Procee de wedstrijd definitief toen hij een solo doeltreffend afrondde:4-2

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00