Motie voor vertrek PvdA-wethouder Ellen Bruins-Slot van Ameland · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Motie voor vertrek PvdA-wethouder Ellen Bruins-Slot van Ameland

dinsdag 21 januari 2020

De volledige gemeenteraad met uitzondering van AmelandEén dient, zoals het nu lijkt, aankomende maandag 27 januari een motie van wantrouwen in tegen PvdA-wethouder Ellen Bruins-Slot. De motie waarin het vertrouwen wordt opgezegd staat dan voor de nieuwe Burgemeester van Ameland, Leo Pieter Stoel op de agenda. De motie hing al vanaf afgelopen vrijdag in de lucht toen er een ultimatum was aangekondigd, de PvdA-wethouder moest toen om 12:00 uur vertrokken zijn.

Begin januari stapte Irma Marinus uit de fractie van de PvdA en daarmee ook uit de coalitie. Ze heeft haar zetel behouden en gaat zelfstandig door als Sociale Fractie Ameland. De coalitie heeft hiermee de meerderheid in de raad verloren. Dat het al langer rommelt binnen de PvdA op Ameland moge duidelijk zijn, op zondag 5 januari stapte de voorzitter van de PvdA Tonnie Overdiep op toen er een interne vertrouwenscrisis was binnen de partij.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?