‘Munnekezijl in Dickenssferen’

Woensdag 28-11-2018
Waar:
Munnekezijl
Wanneer:
Zaterdag 15-12-2018
Het project van Munnekezijl in Dickenssferen heeft een bijdrage gekregen vanuit het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost, Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland, SNSFonds Grijpskerk. De bijdrage wordt ingezet om de tijden van weleer te laten herleven in `Oud Munnekezijl` a.s. zaterdag 15 december van 17.00 uur – 21.00 uur. In de sfeer en tijd van Charles Dickens. Een belangrijke factor is het samenwerken tussen jong en oud en het overbrengen van een stukje geschiedenis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van o.a. de eigen verenigingen/clubs/school/kerken etc. en de inwoners van Munnekezijl.

Munnekezijl heeft een rijke geschiedenis van foto’s en verhalen. Een korte wandelroute route door ‘Oud Munnekezijl’ kan gelopen worden door iedereen, jong en oud. Bij de route staan gidsen die iets meer kunnen vertellen over desbetreffende straat en de bewoners van toen en nu. Een bruiloft wordt geheel in stijl opgevoerd in de hervormde kerk. Oude ambachten zijn er te zien en oud Hollandsche spelletjes kunnen worden gespeeld. Op straat lopen figuranten en straatacts worden opgevoerd. Muziek van o.a. Tida Kira en liederen worden gezongen door ons eigen koor B-Happy. De molen, de school, de kerken, het dorpshuis en het café zijn open. In het dorpshuis wordt een oude dorpsfilm getoond en meerdere oude foto´s kunnen worden bekeken. Ook wordt er aan de hongerige maag gedacht, een varken aan spit, gebakken broodjes, snert of een lekker kopje koffie/chocolademelk in de sfeer van weleer. De gemeente Kollumerland is ook aanwezig om een geschenk aan het dorp Munnekezijl te gaan onthullen. Nieuwsgierig? Kom a.s. zaterdag 15 december langs in Munnekezijl. Van 17.00u-21.00u.

Het doel van Plaatselijk Belang Munnekezijl is om de belangen van de inwoners van Munnekezijl en omgeving te behartigen en de leefbaarheid in het dorp te bevorderen. ‘Munnekezijl in Dickenssferen’ is tot stand gekomen door en voor de inwoners, om jong en oud met elkaar samen te werken, een stukje geschiedenis over te brengen en er vooral heel veel plezier aan te beleven. “Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen van de Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds en het SNS Fonds”, aldus Jan Theunis Zuidema de voorzitter van Plaatselijk Belang Munnekezijl.

Het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het Fonds Coöperatief Dividend is een vorm van dividend waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen. Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland ondersteunt lokale of regionale projecten. Het SNS Fonds Grijpskerk wil steun bieden aan maatschappelijke initiatieven “dicht bij huis”.

Het werkgroepje bestaat uit 5 leden; Jolanda Veening, Akke Slagter, Frank Brouwers, Jan Theunis Zuidema, Petra Duursma met daarbij de gidsen, de veldwachter en natuurlijk onze eigen dag-Burgemeester.

terug naar overzicht
Munnekezijl in Dickenssferen
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie