Music was my first love bij gymuitvoering SV Damwoude

Maandag 02-07-2018
DAMWâLD - Zaterdag 30 juni was sporthal ‘De Boppeslach’ in Damwoude het toneel van de tweejaarlijkse gymuitvoering van SVDamwoude. Het thema van deze keer was ‘Music was my first love’. Met een overvolle tribune liep de spanning bij de leden van de dertien acts langzaam op tot de eerste klanken van het gelijk getitelde nummer van John Miles klonken en de avond hierna werd geopend door de gymnasten van ‘De Wingerd’ die als heuse indianen over de toestellen gingen.

Selectie turnen 1 en 2 dansten en sprongen op nummers uit het ‘foute uur’ en deden een ‘ode aan Avicii’ met mooie oefeningen op de evenwichtsbalk en brug ongelijk. Het enthousiaste publiek en de goeie sfeer zorgde ervoor dat de energie en het plezier van de vloer afspatte. De grote groepen van instap turnen 1 en 2 lieten op nummers van Michael Jackson en Cyndi Lauper in gepaste zwart/wit kleding en felle neonkleuren hun oefeningen zien over de gymbanken, lange mat en evenwichtsbalken. De freerunners zorgden voor de nodige actie op de vloer door snelheid, hoogte, salto’s en schroeven. Er werd dan ook hard voor hen geklapt en gejoeld. Ilse van der Meulen liet helemaal alleen op de vloer het publiek stil vallen met haar inlevende dans op het nummer ‘De Speeltuin’ van Marco Borsato.

Het kleine groepje recreatie acrogymnasten presenteerde hun lenigheid en gevoel voor muziek op een nummer van Beyonce en de instap acrogymnasten pakten het verassend aan met een mooi schaduw schouwspel achter doek en het uitbeelden van de clip van Sia ‘Chandellier’. Het showacroteam verscheen in zwarte cape met zwarte make up op toneel met een mooi uitgevoerde choreografie op het nummer ‘Frozen’ van Madonna. Muziek en licht verzorgt door Reflection Producties zorgde ervoor dat de acts mooi uitkwamen op de vloer en effecten in de acts goed werden benadrukt.

De avond werd spetterend afgesloten met een act van de junioren en senioren van de acrogymafdeling met hoge salto’s, mooi spagaten en hoge torens waarna alle leden nogmaals de vloer op mochten om een groot welverdiend applaus in ontvangst te nemen.

terug naar overzicht
Tweejaarlijkse gymuitvoering SV Damwoude succes
© Foto's: Dineke van der Lei


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie