Muziekfestival en FNP in Weekend Nieuwshow

Maandag 05-02-2018
DE WESTEREEN - De Weekend Nieuwsshow zat ook deze zaterdag vol met interressante onderwerpen en gasten. Met Jerrit de Boer nummer 5 op de lijst van de FNP Dantumadeel bespraken we hoe het kan dat er zo zoveel jong talent hoog op de lijst staat. 

Met wethouder Paul Maasbommel ging het gesprek over de nieuwe huisvesting van de sociale werkvoorziening NEF, het is nog even afwachten waar in Dokkum de schep in de grond gaat voor de nieuwbouw. Sytze de Haan gaf uitleg over hoe hij als Holwerder in Noord Korea was terecht gekomen en over zijn belevenissen aldaar, waar hij een lezing over geeft.
Anne Marije Andringa en Erwin Ytsma schoven aan in de studio om te vertellen over het Van Wieren en Vellinga Muziekfestival. Op 17 februari is de nieuwste editie van dit festival, dat in het teken staat van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018.
“Licht getijden, weidsheid, rust en ongeloofelijke vergezichten”, met die woorden omschrijft studiogast Joop Mulder van Sense of Place het project de Kromme Horne dat op de dijk buiten Wierum gerealisseerd moet worden. Kornelis Yntema, een inwoner van Wierum, gaf uit oogpunt van de bewoners zijn visie op het hele gebeuren.
Sjoerd van der Werf van toneelvereniging “Hjir binne we dan” uit Damwâld kwam een tipje van de sluier oplichten over hun nieuwste stuk “Blyn spul”. Het beloofd een hylarisch stuk te worden, de premiere is op zaterdag 24 februari.
De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.
terug naar overzicht
Anne Marije Andringa en Erwin Ytsma schoven aan in de studio om te vertellen over het Van Wieren en Vellinga Muziekfestival RTV NOF-er Heinze Hiemstra met de winnaar van onze prijsvraag-rubriek Joop Mulder over de Kromme Horne
© Foto's: Marlinde van der Woude


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie