Netwerkbijeenkomst over het behoud van Cultureel erfgoed

Maandag 08-10-2018
KOLLUM - Maandagavond 8 oktober werd er onder veel belangstelling een netwerkbijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis in Kollum over het behoud van Cultureel erfgoed. Burgemeester Bearn Bilker startte de avond om acht uur met een korte inleiding en heette iedereen welkom.

Per 1 januari 2019 gaan de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. bestuurlijk samenwerken. De gemeente Dantumadiel blijft bestuurlijk zelfstandig. De samenwerking straks tussen de beide gemeenten, Noardeast-Fryslân en Dantumadiel, vraagt op vele terreinen afstemming. Dat geldt ook voor stichtingen en organisaties op het gebied van cultuur historie. Denk hierbij aan monumenten als staten, tinsen, woningen, molens, kerken, boerderijen, landschappen etc.

Het doel van de avond was tweeërlei. De avond geldt als aanzet om samen te komen tot een beleidsplan ‘Erfgoed Noardeast-Fryslân en Dantumadiel’. Ze willen het van u graag horen wat u daar in opgenomen wilt hebben. Het tweede doel is om elkaar te leren kennen. Iedere organisatie krijgt 1 minuut ‘om te pitchen’. Twintig organisatie kregen de gelegenheid om in 1 minuut te vertellen van welke organisatie u bent, waar uw organisatie voor staat, wat u wilt etc. Wat u maar kwijt kunt en wilt in 1 minuut. Voorzitter Bilker houd strikt de tijd in de gaten.

Na het pitchen vertelde de voorzitter hoe het startdocument tot stand is gekomen en wat ze ervan verwachten. Daarna licht de heer Johan Kruiger van Bügel Hajema kort het startdocument toe. Vervolgens gingen ze in groepjes uiteen. Aan de hand van stellingen wordt u geprikkeld reacties te geven. Deze reacties worden gebruikt om het startdocument completer te maken, zodat het een conceptrapport wordt. De voorzitter informeert u over het vervolg van de procedure.

terug naar overzicht
Netwerkbijeenkomst over het behoud van Cultureel erfgoedNetwerkbijeenkomst over het behoud van Cultureel erfgoedMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie