Nieuw bestuur Stichting Kerstfair Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Nieuw bestuur Stichting Kerstfair Dokkum

woensdag 04 december 2019

Krakende houtsnippers onder de schoenen, de geur van rook en hout uit vuurtonnen en sfeervol verlichte straten; het komt er allemaal weer aan want de elfde kerstfair van Dokkum is aanstaande. Met de groei van het evenement is ook de organisatie uitgebreid. Aan het centrale organisatieteam van Hans Ludema, Bart van der Zant, Erna van Sinderen, Klaas Kommery en creatief brein Nienke Nieuwhuis zijn dit jaar Louise de Haan, Dennis Mellink en Titus Vogt toegetreden.

Vorig jaar was de stichting Kerstfair al opgericht. Dit jaar hebben Klaas Kommery, Theo Boomsma en Jan-Ede Brijker het bestuurlijke stokje overgenomen van het oprichtingsbestuur. De stichting heeft als doel de komende jaren voldoende financiële en organisatorische middelen te verwerven zodat de kerstfair zich op inhoud, omvang en uitstraling nog verder kan ontwikkelen.

Voorzitter Jan-Ede Brijker: “onze ambitie is fors en gericht op het doorgroeien naar een meerdaags evenement. Hiervoor gaan we begin 2020 een actieve samenwerking opstarten met diverse belanghebbenden die onze mooie stad een warm hart toedragen…. en daarmee deze unieke kerstfair die vorig jaar ruim 20.000 bezoekers trok”.

De kerstfair in Dickensstijl in Dokkum wordt met recht één van de mooiste kerstfairs van Nederland genoemd en vindt plaats op vrijdag 13 december. Ook nu weer ontvangt Dokkum de Kerstwensboom van Joris Linssen (KRO/NCRV) op de Zijl. Dit jaar trapt het evenement voor het eerst af met een sponsoravond voor genodigden op 12 december.

Op de foto secretaris Klaas Kommery, penningmeester Theo Boomsma en voorzitter Jan-Ede Brijker aan de ‘bestuurstafel’ in huize Kommery

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?