Nieuw bestuur Stichting Kerstfair Dokkum

Woensdag 04-12-2019
DOKKUM - Krakende houtsnippers onder de schoenen, de geur van rook en hout uit vuurtonnen en sfeervol verlichte straten; het komt er allemaal weer aan want de elfde kerstfair van Dokkum is aanstaande. Met de groei van het evenement is ook de organisatie uitgebreid. Aan het centrale organisatieteam van Hans Ludema, Bart van der Zant, Erna van Sinderen, Klaas Kommery en creatief brein Nienke Nieuwhuis zijn dit jaar Louise de Haan, Dennis Mellink en Titus Vogt toegetreden.

Vorig jaar was de stichting Kerstfair al opgericht. Dit jaar hebben Klaas Kommery, Theo Boomsma en Jan-Ede Brijker het bestuurlijke stokje overgenomen van het oprichtingsbestuur. De stichting heeft als doel de komende jaren voldoende financiële en organisatorische middelen te verwerven zodat de kerstfair zich op inhoud, omvang en uitstraling nog verder kan ontwikkelen.

Voorzitter Jan-Ede Brijker: “onze ambitie is fors en gericht op het doorgroeien naar een meerdaags evenement. Hiervoor gaan we begin 2020 een actieve samenwerking opstarten met diverse belanghebbenden die onze mooie stad een warm hart toedragen…. en daarmee deze unieke kerstfair die vorig jaar ruim 20.000 bezoekers trok”.

De kerstfair in Dickensstijl in Dokkum wordt met recht één van de mooiste kerstfairs van Nederland genoemd en vindt plaats op vrijdag 13 december. Ook nu weer ontvangt Dokkum de Kerstwensboom van Joris Linssen (KRO/NCRV) op de Zijl. Dit jaar trapt het evenement voor het eerst af met een sponsoravond voor genodigden op 12 december.

Op de foto secretaris Klaas Kommery, penningmeester Theo Boomsma en voorzitter Jan-Ede Brijker aan de ‘bestuurstafel’ in huize Kommery

terug naar overzicht
Nieuw bestuur Stichting Kerstfair Dokkum
© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie