Nieuwe burgemeester, voorzieningenwijzer en tweedehands kleding in WNS

Zaterdag 19-10-2019
DE WESTEREEN - Woensdagavond werd Johannes Kramer door de gemeenteraad Noardeast-Fryslân voorgedragen als 1e burgemeester van de fusiegemeente. In de Weekend Nieuwsshow werd met Willem vd Veen (CDA) voorzitter van de vertrouwenscommisse teruggeblikt op de benoemingsprocedure. Wethouder Rommy Kempenaar er gaf vanuit de studio aan wat de pilot Voorzieningenwijzer van de gemeente Dantumadiel inhoudt. Ondanks de tekorten van onze gemeente moeten wij binnen de beschikbare budgetten de armoede onder de burgers bestrijden. Het moet op nummer een blijven staan.

Ondernemer van de week was Autobedrijf Stellema uit Dokkum. Eigenaar Tjerk Stellema vertelde over zijn werk en de historie van het bedrijf. Het was een van de eerste bedrijven die in Dokkum met auto’s begon. Verslaggeefster Janneke de Boer leerde alles over de werking van houtvergassers op de open dag van DWD Service in Anjum. Een ideale duurzame manier om te verwarmen.

Er werd ook contact gezocht met Tjerkje van der Laan over het project van Bloeiende Bollen voor Bijen en Burgers in Buitenpost en Kollum. Een week lang wordt er in de dorpen bloembollen geplant. Heel erg belangrijk voor bijen die met name in het begin van het voorjaar nectar nodig hebben die zij van de bloeiende bloembollen kunnen krijgen.

Prijsvraagsponsor voor de komende week is schoonheidssalon Karin uit Kollum. In de studio vertelde zij over haar werkzaamheden en gaf dat er een verschil is tussen de huid van de vrouw en de man. Een schoonheidssalon is er niet alleen voor vrouwen. Er mogen wel meer mannen komen. Aldus eigenaresse Karin.

In het laatste uur was er weer de op straat rubriek. Onderwerp was de buurtpolitie en de preventie. Over de reacties van de mensen werd nagesproken met politie Sander Wijnsma. De afgelopen periode gingen de wijkagenten met een preventietruck door de dorpen. “Een goede en laagdrempelige manier om in contact te komen met de burger” aldus Wijnsma.

Het laatste weekend is het weer De Nacht van de Nacht. Een van de activiteiten is een tocht met paard en wagen door het Noarderleech. Gerben Visbeek van de Seedykstertoer uit Hallum vertelde hierover. De tweede locatie waar de verslaggeefster Janneke langs ging was de 2e hands kledingbeurs in het MFA Holwerd.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Voorzitter vertrouwenscommissie Noardeast-Fryslan v.d. VeenWethouder Kempenaar over pilot VoorzieningenwijzerKarin de Vries van Karins Schoonheidssalon
© Foto's: Esther Leijstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie