Nieuwe burgemeester, voorzieningenwijzer en tweedehands kleding in WNS · Foto('s): Esther Leijstra
  Esther Leijstra

Nieuwe burgemeester, voorzieningenwijzer en tweedehands kleding in WNS

zaterdag 19 oktober 2019

Woensdagavond werd Johannes Kramer door de gemeenteraad Noardeast-Fryslân voorgedragen als 1e burgemeester van de fusiegemeente. In de Weekend Nieuwsshow werd met Willem vd Veen (CDA) voorzitter van de vertrouwenscommisse teruggeblikt op de benoemingsprocedure. Wethouder Rommy Kempenaar er gaf vanuit de studio aan wat de pilot Voorzieningenwijzer van de gemeente Dantumadiel inhoudt. Ondanks de tekorten van onze gemeente moeten wij binnen de beschikbare budgetten de armoede onder de burgers bestrijden. Het moet op nummer een blijven staan.

Ondernemer van de week was Autobedrijf Stellema uit Dokkum. Eigenaar Tjerk Stellema vertelde over zijn werk en de historie van het bedrijf. Het was een van de eerste bedrijven die in Dokkum met auto’s begon. Verslaggeefster Janneke de Boer leerde alles over de werking van houtvergassers op de open dag van DWD Service in Anjum. Een ideale duurzame manier om te verwarmen.

Er werd ook contact gezocht met Tjerkje van der Laan over het project van Bloeiende Bollen voor Bijen en Burgers in Buitenpost en Kollum. Een week lang wordt er in de dorpen bloembollen geplant. Heel erg belangrijk voor bijen die met name in het begin van het voorjaar nectar nodig hebben die zij van de bloeiende bloembollen kunnen krijgen.

Prijsvraagsponsor voor de komende week is schoonheidssalon Karin uit Kollum. In de studio vertelde zij over haar werkzaamheden en gaf dat er een verschil is tussen de huid van de vrouw en de man. Een schoonheidssalon is er niet alleen voor vrouwen. Er mogen wel meer mannen komen. Aldus eigenaresse Karin.

In het laatste uur was er weer de op straat rubriek. Onderwerp was de buurtpolitie en de preventie. Over de reacties van de mensen werd nagesproken met politie Sander Wijnsma. De afgelopen periode gingen de wijkagenten met een preventietruck door de dorpen. “Een goede en laagdrempelige manier om in contact te komen met de burger” aldus Wijnsma.

Het laatste weekend is het weer De Nacht van de Nacht. Een van de activiteiten is een tocht met paard en wagen door het Noarderleech. Gerben Visbeek van de Seedykstertoer uit Hallum vertelde hierover. De tweede locatie waar de verslaggeefster Janneke langs ging was de 2e hands kledingbeurs in het MFA Holwerd.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Nieuwe burgemeester, voorzieningenwijzer en tweedehands kleding in WNS · Foto('s): Esther Leijstra
Nieuwe burgemeester, voorzieningenwijzer en tweedehands kleding in WNS · Foto('s): Esther Leijstra
  Esther Leijstra

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?