Nieuwe ereleden bij VV Jistrum · Foto('s): IJde Prins
  IJde Prins

Nieuwe ereleden bij VV Jistrum

maandag 10 juni 2019

Afgelopen zaterdag werd het 70-jarig bestaan van VV Jistrum gevierd. Voetbal is wat een ieder binnen deze club bindt en waar ze al vanaf mei 1949 actief in zijn. Op 7 mei 1949) werd de voetbalvereniging opgericht.

De akte tot oprichting werd getekend in café De Driesprong en dit was de formele start van VV Jistrum, het heette toen E.V.V. en Johannes Krol was de eerste voorzitter. Het café, annex koffiehuis, van de familie Hendrik van Dijk fungeerde in de beginjaren als thuisbasis. Bij een brand in 1959 ging echter alles in vlammen op. Pas in het seizoen 1963-1964 werd er gevoetbald op het huidige terrein langs de Bourrefinnewei, nadat er op verschillende plaatsen in Jistrum de sport was beoefend. De Slach om Balk in 1955, FVB kampioen. VV Jistrum werd de eerste zaterdagvereniging in de gemeente die het gelukt was, om het seizoen daarna, uit te komen in de 4de klasse KNVB.

Het eerste elftal werd kampioen onder leiding van Siebren Jilderda in de tweede klasse FVB in het seizoen 1989-1990. Afgelopen seizoen was er dan eindelijk weer iets te vieren, na dertig jaar behaalde het eerste elftal een eerste plaats. Weliswaar op het laagste niveau amateurvoetbal, maar het zegt alles over het realisme en de ingeslagen weg binnen de vereniging. Een stap terug om in de toekomst vooruit te kunnen. Het dorp Jistrum groeide en de voetbalclub groeide mee. Meerdere malen kende de vereniging ook een sportief dieptepunt, maar ze hebben altijd de kracht gehouden om de vereniging bestaansrecht te geven. De vereniging is de grootste vereniging van het dorp. Als de plannen gerealiseerd gaan worden, voor een Multifunctionele Accommodatie in het dorp, dan zal er zeker rekening gehouden moeten worden met de vervlechting naar andere activiteiten en dient de club ruimte te bieden voor andere sporten en activiteiten op het sportpark en in de kantine. Willem P. de Vries, Johannes Lap en Gerrit Bouius hebben een groot aandeel gehad binnen de vereniging. Wekelijks, en al vele jaren, mag de club een beroep op deze drie personen doen. Het zijn clubmensen die veel hebben betekent voor de club, daarom werden ze tijdens deze dag benoemd tot erelid van de vereniging.

Nieuwe ereleden bij VV Jistrum · Foto('s): IJde Prins
  IJde Prins

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?