Nieuwe leden voor algemeen bestuur Wetterskip Fryslân · Foto('s): RTV NOF archief
  RTV NOF archief

Nieuwe leden voor algemeen bestuur Wetterskip Fryslân

dinsdag 11 juni 2019

In de vergadering van het algemeen bestuur van dinsdagavond 11 juni worden vijf nieuwe bestuursleden voorgedragen. Het gaat om Atze Holwerda uit Ee (CDA), Frank Jorna uit Easterwierrum (Geborgde zetels ongebouwd), Kees Bakker uit Terkaple (Lagere Lasten Burger), Corrie van Noort uit Leeuwarden (Geborgde zetels bedrijven) en Auke Wouda uit Sneek (Water Natuurlijk). 

Vier plekken in het algemeen bestuur zijn vrijgekomen na de benoeming van de vier leden van het dagelijks bestuur op 7 mei jongstleden. Zij geven daarmee hun zetel in het algemeen bestuur op. Eén plek kwam vrij door de benoeming van algemeen bestuurslid Irona Groeneveld tot wethouder in gemeente De Fryske Marren. Lidmaatschap van het algemeen bestuur is niet verenigbaar met de functie van wethouder.

Scheiden van rollen In het waterschapsbestuur zijn leden van het dagelijks bestuur normaalgesproken ook lid van het algemeen bestuur. Wetterskip Fryslân kiest ervoor deze rollen te scheiden. Hierdoor kunnen leden van het dagelijks bestuur niet meestemmen over hun eigen voorstellen aan het algemeen bestuur. Dit vergroot de onafhankelijkheid van het algemeen bestuur. Het scheiden van de rollen lid dagelijks bestuur en lid algemeen bestuur vereist toestemming van de provincie Fryslân. Die heeft hiervoor ontheffing verleend.

Dijkgraaf Paul van Erkelens beëdigt de nieuwe bestuursleden, na goedkeuring van de zogenoemde geloofsbrieven, vanavond.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?