Nieuwe naam voor samenlevingsschool Holwerd: ‘de tijstream’ · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Nieuwe naam voor samenlevingsschool Holwerd: ‘de tijstream’

dinsdag 18 juni 2019

Op vrijdag 14 juni werd de nieuwe naam van de Samenlevingsschool in Holwerd bekend gemaakt. Dit gebeurde onder grote belangstelling van de leerlingen, ouders en dorpsgenoten op locatie bij de MFA, waar de nieuwe school gebouwd gaat worden. Per 1 augustus 2019 gaan OBS de Tsjelke en CBS de Ploos van Amstelskoalle fuseren. De school gaat verder onder de naam ‘de tijstream’

De naam is gekozen op een manier die past de samenlevingsschool en de betrokkenheid van de omgeving. Door middel van een prijsvraag in april van dit jaar, heeft het dorp kunnen meedenken. De jury was samengesteld uit afspiegeling van alle betrokkenen. Naast het bestuur van onderwijsorganisaties Arlanta en Roobol, directie en leerlingen, werd het bestuur van de MFA, dorpsbelang en één van de oudste inwoners van het dorp, toegevoegd aan de jury.

De naam ‘de tijstream’ is unaniem gekozen. Hierna brak voor de juryleden een spannende tijd aan waarin zij de naam geheim moesten houden, omdat er gewerkt werd aan een bijpassend logo. Leerling-juryleden Aleida & Douwina, hebben dit geheim goed bewaard. Zelfs hun ouders wisten van niets, tot de bekendmaking op vrijdag 14 juni, waarbij de leerlingen de eer kregen om de naam en het logo te onthullen.

Op deze feestelijke dag kregen alle leerlingen van de school een lunch-trommeltje met de nieuwe naam en werd er getrakteerd op ijs. ‘De tijstream’ is bedacht door Janke de Haan. Als winnares van de prijsvraag werd ze beloond met een diner-bon.

De directeuren Hans de Haan en Trynke Mulder geven uitleg over de betekenis van de naam en het logo: ‘de tijstream’ verwijst naar de getijdestromen van de zee, waar Holwerd mee verbonden is en ‘de tijstream’ verwijst ook naar de doorgaande ontwikkeling van kinderen. Het logo is gebaseerd op het wapen van Holwerd. Naast de primaire kleuren (rood, blauw en geel) die in het wapen zitten, is de kleur groen toegevoegd. Deze kleur verwijst naar de groene omgeving. Ook hier is een link gemaakt tussen groen, groei en ontwikkeling van kinderen.”

Binnenkort zal het ontwerp voor de nieuwe school gepresenteerd worden aan ouders en belangstellenden. Tot oplevering van de nieuwbouw gaat de school vanuit de huidige locaties werken met een onderbouw en bovenbouwlocatie.

Nieuwe naam voor samenlevingsschool Holwerd: ‘de tijstream’ · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?