Nieuwe sneldienst Ameland in de vaart · Foto('s): WPD Passagiersdiensten
  WPD Passagiersdiensten

Nieuwe sneldienst Ameland in de vaart

maandag 15 juli 2019

Sinds enkele dagen vaart voormalig Crew Transfer Vessel ‘Waterlines’, onder de naam m.s. Fostaborg, de dienstregeling van de sneldienst tussen Ameland en Holwerd. Even voor twaalf uur vorige week vrijdagmiddag, kwam het schip regelrecht van de werf voor het eerst aan op Ameland en nam de dienstregeling van de sneldienst over. Met de komst van deze nieuwe tweede sneldienst heeft Wagenborg Passagiersdiensten haar vloot in korte tijd wederom uitgebreid. In april 2018 werd m.s. Fostaborg als sneldienst voor het eerst in de vaart genomen. Dit schip is nu ‘hernoemd’ tot m.s. Esonborg en vaart sinds zaterdag 6 juli 2019 de sneldienst Oostmahorn – Schiermonnikoog v.v. en Schiermonnikoog – Lauwersoog v.v.

Meer continuïteit dienstregeling

Uitbreiding van de vloot met een tweede sneldienst, betekent voor Ameland meer betrouwbaarheid en continuïteit in de dienstregeling. Bij onderhoud en onverhoopte uitval is er nu altijd back-up van m.s. Esonborg. De capaciteit van beide schepen is met 48 personen gelijk. De dienstregeling van de sneldienst blijft in principe ongewijzigd, zij het dat Wagenborg Passagiersdiensten in juli en augustus iedere dag een afvaart inzet om 20.00 uur vanaf Ameland en 20.30 vanaf Holwerd.

M.s. Fostaborg (voorheen m.s. Waterlines), een catamaran in 2013 gebouwd als Crew Transfer Vessel, was in de eerste plaats ontworpen voor transport van personeel van en naar olie- en gasplatforms op zee. De afgelopen weken is de CTV door scheepswerf Koninklijke Niestern Sander te Farmsum omgebouwd tot passagiersschip.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?