Nieuwe tankautospuit brandweer Hollum feestelijk in gebruik

06/30/2012
Brandweer Hollum (Ameland) heeft zaterdagmiddag het nieuwe voertuig feestelijk in gebruik genomen. Dit gebeurde die middag bij de kazerne in het dorp. Genodigden, brandweercollega’s familie en vrienden werden om 13:00 uur welkom geheten, waarna het officiële deel van de middag begon. De loco burgemeester van Ameland, Will Bakema was met zijn toespraak al een end op weg, toen ineens de piepers begonnen te zingen in de brandweergarage. Een grasmaaier in brand, nabij de golfbaan aan de Oosterhiemweg.

Het duurde niet lang, of het korps zette koers met beide voertuigen naar de brand. Het brandje, was een grap van Hans De Jong, die enkele weken eerder op zijn beurt te grazen was genomen door zijn eigen blusgroep. Hans stopt als brandweerman bij de vrijwilligers van Hollum. En als laatste “streek” had hij een brandje in scene gezet tijdens de officiële overdracht van de auto. De jongens lieten zich niet kennen en doofden het vuur vakkundig, waarna op de kazerne verder gegaan kon worden. Halverwege de middag was een ieder welkom op de kazerne, en daar maakten zowel inwoners als toeristen gretig gebruik van.

Brandweer Dokkum was aanwezig met de hoogwerker, en brandweer Appelscha reed met hun eigen voertuig rondjes over het eiland. Zo konden de bezoekers de nieuwe tankautospuit van Hollum bekijken. Deze is uitgerust met het nieuwe blussysteem One Seven en is 4×4 aangedreven voor incidenten op het strand. Brandweer Hollum kan naast hun nieuwe voertuig, kleding en kazerne er weer jaren tegen aan! Het feestje werd afgesloten met een hapje en een drankje.

© Foto’s: Robert Swijghuizen

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie