Nieuwe trainster werkt aan selectie turnen SV Damwoude

Vrijdag 20-07-2018
DAMWâLD - De selectie dames turnen bij SV Damwoude is dit seizoen bijna volledig vernieuwd. De nieuwe trainster, Reina Sikkema, werkt met haar energieke en positieve trainingen aan de ontwikkeling van deze turnsters. Voor veel van deze meiden is de sport en het deelnemen aan wedstrijden nieuw. Er is een duidelijke vooruitgang te zien in de prestatie van de turnsters bij de eerste en tweede plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen.

Danniëlle Bosgraaf (Jeugd H) had hard gewerkt en dat werd bij de tweede plaatsingswedstrijd beloond met een medaille. Ook mocht ze deelnemen aan het Fries kampioenschap en mocht ze nogmaals haar vloeroefening presenteren bij de toestelfinales, waarmee ze als 4e van Friesland is geëindigd.

Ilse van der Meulen (D2) kreeg bij de tweede plaatsingswedstrijd verdient het brons omgehangen.

Indy Visser (D4) is ook nieuw in de selectie en onervaren op de wedstrijdvloer maar mocht bij de tweede plaatsingswedstrijd het erepodium betreden.

Dorinda Mertens, Marit Top, Elisa Nicolai, Amarins de Bruin, Babette Venema, Lauwina Schaafsma en Alys de Vries hebben allemaal meegedaan binnen het niveau D3 en een mooie vooruitgang geboekt dit seizoen.

Net als Nikkie Plooy en Karin Visser die deelnamen binnen het niveau D5 en Johanna Dijkstra, Mirthe Dijkstra, Jelline Dijkstra, Caya Lynn Boersma en Emma Bloem die deelnamen binnen het niveau D4. Dorinda en Marit hebben zich zelfs weten te plaatsen voor de Friese kampioenschappen. En Emma eindigde als 1e reserve voor de Friese kampioenschappen. Mooie prestaties voor het eerste seizoen onder de nieuwe trainster.

terug naar overzicht
Indy Visser, Ilse van der Meulen en Danniëlle Bosgraaf van SV Damwoude
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie