Noordoost-Friesland kleurt donkerblauw

Zondag 27-08-2017
DOKKUM - De organisatoren van de Admiraliteitsdagen roepen alle inwoners van Noordoost-Friesland op om vanaf maandag 28 augustus de donkerblauwe Admiraliteitsvlag uit te hangen. Op deze manier laten inwoners niet alleen zien dat ze de Admiraliteitsdagen – hét maritieme festival van het Noorden – een warm hart toedragen, ze kunnen er ook nog eens een mooie prijs mee winnen.

Deelnemende straten die volledig blauw kleuren met Admiraliteitsvlaggen maken kans op een feestelijke Burgerparty voor de hele buurt, compleet verzorgd door Albert Heijn en de Dokkumer Vlaggen Centrale (zie www.dvc.nl/burgerparty).

Wie nog geen Admiraliteitsvlag heeft, kan terecht bij de Albert Heijn in Dokkum of Damwâld. Daar zijn de vlaggen voor tien euro per stuk te koop. De vlaggen zijn ook online verkrijgbaar via www.dvc.nl  Daarnaast gaat mascotte Adje de Admiraal volgende week met een team op stap om zoveel mogelijk mensen van vlaggen te voorzien.

Het is volgens voorzitter Jan-Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen de bedoeling dat de inwoners van Noordoost-Friesland er samen een echte vlaggenregio van maken. ,,Over twee weken – van 7 tot en met 10 september – barst het feest in Dokkum al los, dus de vlag mag nu uit.’’

terug naar overzicht
Noordoost-Friesland kleurt donkerblauw
© Foto's: Nanne Nicolai

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie